Tým Sky přechází do ofenzivy. Za nenávistí stojí novináři, říká Froome

Výjimečný cyklista budí velkou pozornost a jeho výkony některé lidi z okolí sportu vedou k tomu, aby začali spekulovat o dopingu. A stejně tak se chovají ke Chrisi Froomovi a týmu Sky i někteří diváci kolem trati Tour de France. Ovšem tým už to přestalo bavit a začíná se bránit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr Tour de FRance Brit Chris Froome před startem 14. etapy

Lídr Tour de FRance Brit Chris Froome před startem 14. etapy | Zdroj: ČTK

Pokud na ně míří ostrá slova, ještě to cyklisté snášejí. Ale Chrise Frooma, jedoucího v posvátném žlutém dresu vedoucího závodníka Tour přiletěl i kelímek s močí. I svěřil se před novináři po etapě v Mende a zároveň se opřel do některých jejich kolegů.

„Je to tón, který naladili někteří nezodpovědní lidé reportující o závodu. Nastavili to takhle lidem a ti samosebou věří tomu, co jim média předkládají,“ zdůraznil Froome.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nenávistný tón vůči cyklistům stáje Sky naladili podle jejich lídra Chrise Froome někteří novináři

„Podtrhuji, že je to menšina lidí, kteří bučí a dělají tyhle věci. Včetně pěsťovky, kterou před pár dny dostal Richie Porte. Takhle to nejde. A teď už to nejsou jezdci, kdo dělají tenhle obrázek cyklistice. Je to několik novinářů, vědí, kteří to jsou,“ dodal lídr týmu Sky.

Na mysli měl například Laurenta Jalaberta a Cédrica Vasseura, spolukomentátory France Televisions, kteří měli jako cyklisté sami potíže s dopingem.

Do Frooma se opřel i francouzský deník Le Monde a nepřímo L'Équipe. A že lidé bučeli, naštvalo i Leopolda Königa. Na celkové pořadí tu nejede, a tak v posledním kopci na chvíli zastavil a zeptal se přímo jich.

Lidé na nás bučí, prozradil König. Tým Sky se na Tour netěší dobré pověsti

Číst článek

„Chtěl jsem se těch lidí prostě zeptat, proč to dělají. Chápu, že to dělají média, ale každý si může udělat svůj vlastní obrázek,“ nabádá sedmadvacetiletý český jezdec.

Chris Froome je připraven projít dlouho cestu, na jejímž konci bude lepší 'lepší' cyklistika.

„Nevzdám závod kvůli tomu, že na nás pár lidí bude řvát. Naneštěstí je to odkaz, který nám zanechali ti před námi. Ti, kteří vyhráli Tour jen proto, aby zklamali diváky pár let na to,“ narážel britský cyklista hlavně na Lance Amrstronga.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme