Týmu Königa utekl triumf v časovce o sekundu. Škoda, jeli jsme výborně, hlesl

V deváté etapě Tour de France hájil žlutý dres pro vedoucího jezdce Chris Froome ze stáje Sky. V týmové časovce k tomu měl britskému cyklistovi pomáhat také Leopold König. Plány se sice podařilo naplnit, ale spokojenost nebyla stoprocentní. Tým Sky totiž přišel o triumf o 62 setin sekundy za vítěznou stájí BMC Racing.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König za sebou má první etapu letošní Tour de France

Leopold König za sebou má první etapu letošní Tour de France | Zdroj: Reuters

„Jsem zklamaný, protože jsme jeli výborně. Ta sekunda nás ale bude mrzet, jít do volného dne s vyhranou časovkou by bylo úžasné. 62 setin odpovídá jednomu šlápnutí. Bohužel,“ mrzelo v cíli časovky Leopolda Königa.

„Předvedli jsme ale super výkon. Ukázali jsme ale, že jako tým máme na to dovést Chrise (Frooma) do Paříže,“ doplnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leopolda Königa ze stáje Sky v cíli týmové časovky zpovídal reportér Tomáš Kohout

Peloton má za sebou úvodních devět etap. „Tohle byl první velký záchytný bod a teď už nás čekají jen těžké, ale krásné etapy bez nesmyslných úseků v Holandsku, ve větru a na kostkách,“ podotkl 27letý cyklista.

V následujících etapách bude se svými týmovými parťáky usilovat o to, aby jednička Sky Chris Froome udržel žlutý dres pro lídra závodu co nejdéle. „Těším se na to, bude to pro mě nová zkušenost,“ přiznal sedmý muž loňského ročníku Tour.

Časovku na Tour vyhrála stáj BMC, lídrem závodu zůstává Brit Froome

Číst článek

V pondělí čeká cyklisty první den volna, který hodlá König využít k odpočinku a nabrání čerstvých sil. „Pojedeme se na chvíli projet a budeme se chystat na první etapu v Pyrenejích,“ dodal 130. muž průběžného pořadí.


Kreuziger pro Sagana nepracoval

Podobným způsobem chce s volným dnem naložit i Roman Kreuziger, který s týmem Tinkoff-Saxo zajel v deváté etapě čtvrtý nejlepší čas.

„Časovka byla hodně specifická v tom, že se skoro nikdy nejede stejným rytmem. V televizi to možná nevypadá, ale jede se nahoru dolů, kopce byly nepříjemné,“ popisoval český cyklista 28 kilometrů dlouhou pasáž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Kreuziger byl po časovce s výkonem svého týmu Tinkoff-Saxo spokojený

„Možná jsme vyrazili moc zostra, ale pokud chce člověk usilovat o triumf v časovce družstev, tak to jinak nejde. Bylo důležité, že jsme měli energii ještě v posledním kopci, poslední kilometr je totiž nekonečný,“ dodal Kreuziger.

Že by měl se svými stájovými kolegy za úkol pokusit se vyjet pro Slováka Petera Sagana žlutý trikot, ale odmítl. „Mysleli jsme spíš na vítězství, což se nám nepovedlo,“ podotkl juniorský mistr světa.

„Jako tým jsme ale odvedli dobrou práci, na trati jsme nechali maximum,“ liboval si 29letý Kreuziger, který se v průběžném pořadí Tour posunul na 12. příčku.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme