Úvodní rychlostní zkouška Rallye Monte Carlo byla zrušena po srážce závodního vozu s divákem

Nepříliš šťastným způsobem odstartoval nový ročník mistrovství světa v rallye. Úvodní rychlostní zkouška Rallye Monte Carlo byla totiž zrušena poté, co tovární pilot týmu Hyundai Hayden Paddon vyjel mimo trať a srazil přitom přihlížející osobu, pravděpodobně diváka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodník Hayden Paddon (ilustrační foto)

Závodník Hayden Paddon (ilustrační foto) | Foto: CC BY 3.0

Stejně jako v minulých letech, i letos startuje nová sezona mistrovství světa v rallye v Monte Carlu. Nový ročník je navíc specifický v tom, že do něj týmy v nejsilnější třídě WRC nasadily speciály nové generace, které odpovídají změněným technickým pravidlům.

Úvodní rychlostní zkouška sezony 2017 o délce 21,25 kilometru však byla pořadateli zrušena, když novozélandský pilot Hayden Paddon narazil do skály a zůstal stát se svým vozem v prostředku tratě na boku.

Z videozáznamu je zřejmé, že se poblíž střetu závodního speciálu se skálou pohyboval divák, který byl vozem sražen. Zatímco pilot a jeho spolujezdec by měli být v pořádku, přihlážející osoba utrpěla vážná zranění, kterým následně při převozu do nemocnice podlehla.

V době incidentu už bylo v dojezdu klasifikováno několik posádek (nejrychlejším byl Thierry Neuville z Belgie), zatímco ostatní byly ještě na trati nebo teprve na startu. Po nehodě ovšem byly všechny časy anulovány. Soutěž by měla nanovo pokračovat od druhé rychlostní zkoušky.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme