V Baku jde do boje boxer Táborský. Urostlý mladík, který v Čechách dává 'lekce' manažerům

Má přezdívku Mašina a tu bude chtít boxer Daniel Táborský potvrdit i dnes v úvodním kole proti běloruskému soupeři na Evropských hrách. Fandit budou v Čechách téměř stokilovému pořízkovi paradoxně hlavně lidé, které za milovníky ringu a tvrdých pěstí na první pohled jen těžko tipovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Táborský poutá pozornost na Evropských hrách nejen sportovních fanoušků ale i českých manažerů

Daniel Táborský poutá pozornost na Evropských hrách nejen sportovních fanoušků ale i českých manažerů | Foto: Michal Jurman

„S manažerskou ligou jsem byl od jejích začátků. Chodil jsem na její galavečery, kde jsem nejdřív fungoval jako pomocník, stavěl jsem ring a pouštěl tam holky,“ vzpomíná pětinásobný český šampión na svoji cestu do Manažerské extraligy boxu.

Do fungování soutěže bijců, kteří jinak svádí klání v soudních síních nebo výběrových řízeních o milionové zakázky, se Táborský zapojí naplno v pozice ředitele až od září.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boxer Táborský chválí disciplínu manažerů. Monokly jim prý zajišťují respekt

„Budu zařizovat, vymýšlet, shánět sponzory, kontaktovat boxery, všechno okolo organizace,“ plánuje si čerstvě 22letý reprezentant svoji práci v Manažerské extralize boxu.

Soutěž vznikla v roce 2009 a zahrnuje kolem 150 boxerů. Aktivních je tak polovina. Galavečery se konají dvakrát až třikrát do roka a to stylově v sídle České národní banky. A muži s límečkem a kravatou se rozhodně nešetří.

„Jsou akční, baví je to a jdou do toho naplno. Občas se slušně štípou. Poslední roky jde kvalita docela nahoru, jsou naučení dřít, mají disciplínu,“ popisuje český boxer své tréninky s muži v kravatě nedaleko pražské Palmovky.

Strach nikoho z těchto nadšenců, mezi nimiž nechybí ani ženy, nesvazuje. „Naopak. Říkali, že občas budí slušný respekt, když jedou za vedoucími do Vídně a mají monokl. Ptají se jich tam, co se stalo, a oni řeknou, že boxují. Vedoucí jsou na ně pak hodnější,“ vysvětluje Daniel Táborský.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme