V Račicích bylo slavnostně zahájeno ME rychlostních kanoistů

Na slavnostním zahájení přivítali čeští organizátoři v areálu pod Řípem sportovce z 35ti zemí. O medaile budou bojovat od pátku do neděle a Češi věří, že díky Josefu Dostálovi, Martinu Fuksovi a dalším esům jich doma zůstane co nejvíce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V průběhu Velikonoc se kajakářská skupina Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vrací ze soustředění v Kalifornii zpět do Česka

V průběhu Velikonoc se kajakářská skupina Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vrací ze soustředění v Kalifornii zpět do Česka | Foto: David Vrbický

Předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč popřál všem férové závody, dobrý start do sezóny, teplejší počasí i hodně štěstí.

Ale těch, kterým tento vzkaz především patřil, na tribunách Labe Arény moc nebylo. Z pěti set padesáti sportovců jich většina chyběla, na šampionátech rychlostních kanoistů totiž nenastupují tak, jak to známe třeba z olympijských her či jiných událostí.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Račicích bylo slavnostně zahájeno mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice, které proběhne od pátku do neděle

Není vyžadována ani jejich účast, případně jen jednoho vlajkonoše z každé země. Česká výprava ovšem byla téměř kompletní, včetně největší hvězdy, úřadujícího dvojnásobného mistra světa Josefa Dostála.

„Měl jsem to po cestě na večeři, tak jsem se zastavil. Chtěl jsem se podívat na ceremoniál, to je většinou zajímavý. Akorát mažoretky a dechovku mám okoukané, tak jsem se utrhl trochu dřív,“ přiznal na sebe Josef Dostál.

Naopak Martin Fuksa nedorazil ani na chvíli, i když ze svého pokoje by na zahájení mohl možná dojít i v bačkorách.

„Je to proto, že jsem ještě nikdy na žádných závodech na zahájení nebyl a vždycky se mi tak nějak povedly. Na to jsem hodně pověrčivý. Akorát jsem se podíval z okna. Leželi jsme v posteli a koukali na televizi na hokej.“

Tak snad čeští rychlostní kanoisté dopadnou v domácím prostředí lépe než čeští hokejisté před jedenácti lety. Pokoušet se o to budou od pátku do neděle.

 

Tihle všichni budou od zítřka bojovat o medaile a co největší úspěchy. Držte palce!

Posted by Rychlostní kanoistika on 30. duben 2015

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme