V sedmé etapě Vuelty zvítězil ve spurtu Belgičan Van Genechten

Páteční sedmou etapu Vuelty z Macedy do Puebla de Sanabria vyhrál ve spurtu devětadvacetiletý Belgičan Jonas Van Genechten, pro nějž je to životní úspěch. Druhý byl Ital Daniele Bennati a třetí dojel Španěl Alejandro Valverde. Leopold König byl devatenáctý a celkově je stále na sedmé příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třináctá etapa Tour de France

Třináctá etapa Tour de France | Zdroj: Reuters

„Znáte Vueltu, etapy jsou hodně těžké a šance na vítězství přijde v každé. Museli jsme hodně bojovat, dneska jsem se snažil hlavně udržet v balíku,“ řekl hned po závodě člen týmu IAM Van Genechten, který potvrdil, že to je pro něj nejcennější výhra.

Na vítězství v dnešní etapě útočil Španěl Luis-Leon Sanchez a Australan Simon Clarke, které hlavní pole dostihlo asi až na posledních sto metrech.

Odřený s potrhaným dresem dojel do cíle Španěl Alberto Contador, který spadnul zhruba půl kilometru před cílem. Šlo ale o pád v neutralizované tříkilometrové zóně, takže by se mu měl připsat čas vítěze, a v celkovém pořadí by tak neměl ztratit. Kvůli dvěma pádům a horečce musel Contador odstoupit z Tour de France.

„V levotočivé zatáčce 400 metrů před cílem mě trefil někdo, kdo rád hodně brzdí. Spadl jsem na levou stranu těla a utrpěl jsem zranění především na lýtku a stehně. Hodně to bolí, ale zdá se, že nemám nic zlomeného,“ uvedl Contador na webu svého týmu Tinkoff.

Lídrem závodu zůstává Darwin Atapuma, druhý je Alejandro Valverde, který stáhnul ztrátu na vedoucího Kolumbijce na čtyřiadvacet sekund a třetí je Brit Chris Froome. Rychlostní prémii si připsal Nor Vegard Stake Laengen.

Zítra je na programu první ze tří horských etap s finálním výšlapem na La Camperonu s 25% stoupáním.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme