'Věčně druzí' volejbalisté Liberce chtějí zlomit prokletí. V cestě stojí Budějovice

V základní části extraligy prohrála Dukla Liberec jediný zápas. I play-off zatím Severočeši proplouvají bez jediné ztráty a v tuto chvíli jsou už jen těsně pod vrcholem. V repríze loňského finále teď vyzvou obhájce titulu z Českých Budějovic a chtějí po 12 letech získat titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve finále Uniqua extraligy dominují volejbalisté Českých Budějovic, Liberec se ale nechce vzdát

Ve finále Uniqua extraligy dominují volejbalisté Českých Budějovic, Liberec se ale nechce vzdát | Foto: cvf. cz

„Jemná nervozita tu je, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Spíš se těšíme,“ usmívá se liberecký smečař Tomáš Kriško a odmítá, že bylo mužstvo před nejdůležitější fází sezony přehnaně nervózní.

Posledních šest finálových sériích ale Dukla nezvládla, a mezi fanoušky se v této souvislosti hovoří o jakémsi finálovém komplexu věčně druhého Liberce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisty Liberce navštívil před finálovou sérií reportér David Nyč

„Chceme to splnit fanouškům, kteří na to čekají už dost dlouho. Budeme hrát hlavně pro lidi a půjdeme do toho na krev. Musíme to zlomit,“ říká odhodlaně Lubomír Staněk, který s Duklou získal ligový titul už v roce 2001.

O 14 let později by rád do sbírky úspěchů přidal druhou mistrovskou medaili. Kvalitu tým rozhodně má. Liberečtí musí zvládnout náročnou sérii především psychicky a pustit z hlavy fakt, že finále dlouhodobě nezvládají.

„Je to činnost, na kterou nemá vliv nic jiného než hlava. Každý hráč se s tím musí poprat sám. Zažil jsem to na vlastní kůži a není jednoduché podat v důležitých momentech takový výkon. Od toho hráči trénují celý rok, aby to pak předvedli,“ upozorňuje trenér Michal Nekola.

Finálová série začne zítra v 18 hodin v hale Dukly Liberec prvním zápasem. Hned o den později je na programu, také pod Ještědem druhý duel, poté se série přesune do Českých Budějovic.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme