Velkou pardubickou rozlosoval kajakář Dostál, kůň Josefa Váni Rabbit Well poběží s jedničkou

Rozlosování startovních čísel pro jubilejní 125. Velkou pardubickou potěšilo Josefa Váňu. Jindy spíš formalita totiž přiřadila jeho svěřenci Rabbit Wellovi číslo, o kterém se legendárnímu žokeji a trenérovi zdálo. Děkovat pak mohl dvojnásobnému mistru světa, kajakáři Josefu Dostálovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

123. Velká pardubická

123. Velká pardubická | Foto: Filip Jandourek

„Abych se přiznal, tak nevím, v kterém kbelíku jsou čísla a ve kterém jména koní,“ pobavil hned na úvod novináře Josef Dostál, který postupně vytáhl 22 jmen koní, které jsou na startovní listině Velké pardubické. Jedním z prvních byl i Rabbit Well, vítěz srpnové kvalifikace a svěřenec Josefa Váni.

„Druhým koněm je Rabbit Well, pojede s číslem 1.“ A Josef Dostál se duchapřítomně otočil za sebe na svého jmenovce a legendu Velké pardubické s tázavým pohledem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kajakář JOsef Dostál rozlosoval Velkou pardubickou a největšímu favoritovi vylosoval číslo 1, což potěšilo jeho trenéra Josefa Váňu

Josef Váňa urostlého kajakáře pochválil s tím, že se mu dokonce zdálo, že jeden z největších favoritů slavného dostihu bude mít číslo jedna.

„Bude to spíše dobře, protože bude mít po levé straně koně. Může jít hodně dopředu a koně ho nepustí, aby udělal svoji fintu doleva,“ připomíná osminásobný vítěz Velké pardubické v roli žokeje Rabbit Wellovu paličatost, kvůli které už několikrát do dostihu vůbec nevyběhl.

Na konci příštího týdne, ale na svérázném ryzákovi bude sedět Váňův syn a sám trenér dohlédne na startu na to, aby se do závodu vůbec dostal. Mezi 22 koňmi je letos jediný zahraniční zástupce, ale na rozdíl od loňského roku by neměl být jen do počtu.

 

Tisková konference Jockey clubu a losování startovních čísel Velké pardubické s Českou pojišťovnou.

Posted by Velká pardubická České pojišťovny on 2. říjen 2015

„Každý dostih má své favority a své outsidery. Tak je to i v letošní Velké pardubické. Pozor na Francouze, který vyhrál ve Švýcarsku cross country, které do té doby nikdy neviděl,“ upozorňuje Josef Váňa na sedmiletého koně Pasquini Rouge, kterému se bude v Pardubicích na téměř sedmikilometrovém krosu přizpůsobivost rozhodně hodit.

Po konci kariéry trojnásobné vítězky z posledních let Orphé des Blins se navíc okruh favoritů nejtěžšího překážkového dostihu kontinentální Evropy rozšířil a budou do něj 11. října patřit i další dva Váňovi svěřenci - Zarif a Hipo Jape.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme