Veselého forma na ME graduje, čeká ho přímý souboj s litevskou hvězdou

Český basketbalista Jan Veselý patří zatím na mistrovství Evropy k největším hvězdám základní skupiny D. Skutečně těžká zkouška ale ostravského rodáka se zkušenostmi z NBA čeká až dnes. V pátém utkání na šampionátu se totiž Češi poměří s posledními evropskými vicemistry z Litvy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý zaznamenal proti Belgii 21 bodů

Jan Veselý zaznamenal proti Belgii 21 bodů | Zdroj: ČTK

„Během přípravy to šlo nahoru, dolů. Ale příprava je od toho, aby se forma stupňovala,“ přemýšlí Jan Veselý. Proti Belgii zaznamenal 21 bodů a 12 doskoků. Hlavně díky němu Češi mohli po utkání slavit postup do osmifinále.

213 centimetrů vysoké a 110 kilogramů vážící křídlo Fenerbahce Istanbul dalo v dosavadních čtyřech 73 bodů, což dělá úchvatný průměr více než 18 bodů na utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalové ME večer čeká souboj dvou velkých osobností šampionátu, těší se na něj i reportér ČRo Michal Jurman

Zkouškou z neprestižnějších ale projde tahoun českého týmu až dnes. V souboji s největší hvězdou lotyšské základní skupiny, Litevcem Jonasem Valančiunasem. Ten včera kvůli teplotě přitom odpočíval a do utkání s Estonskem nenastoupil.

„Je to výborný hráč. Jeho hru respektuju, ale hraje na opačné straně, takže se na něj nemůžu dívat jako na kamaráda, ale jako na soupeře, kterého musíme porazit,“ nebojí se Veselý rozhodně hvězdy Toronta Raptors.

Osmifinále ME po 16 letech. Jsem na kluky pyšný, říká pamětník Welsch

Číst článek

Ve večerním utkání se bude bojovat i o konečné vítězství v základní skupině D. Česká hvězda se může spolehnout na podporu z hlediště. „Mám tu přítelkyni i rodinu. Snažím se s přítelkyní komunikovat celý zápas. Hecuje mě to a dává mi to pohodu,“ prozrazuje Veselý recept na ideální vyladění formy na evropském šampionátu.

Na komunikaci s přítelkyní bude v Areně Riga spoléhat i dnes v závěrečném utkání základní skupiny, na kterém ale nebude chybět ani blondýnka a dcera prominentního litevského politika Egle, rozená Ačaitová. Právě tu si totiž loni litevský Jonas Valančiunas vzal za ženu.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme