Veselý jde proti spoluhráči z Fenerbahce. Do Ria mu dáme srbský pas, směje se Bogdanović

Jeden na druhého nedá dopustit, oba hrají ve stejném klubu a jejich kamarádství mělo na chvíli skončit až v sobotním finálovém boji olympijské kvalifikace. Čeští basketbalisté ale na rozdíl do Srbů nevyhráli základní skupinu turnaje, a tak Jan Veselý narazí na palubovce na Bogdana Bogdanoviće už v pátečním semifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jan Veselý při tréninku v Srbsku

Basketbalista Jan Veselý při tréninku v Srbsku | Zdroj: ČTK

„Češi mají dobrý tým. Pamatuji, jak nám dali loni na mistrovství Evropy zabrat. I teď to bude těžký zápas,“ vzpomíná hvězda Fenerbahce Istanbul Bogdanović na deset měsíců starý souboj na evropském šampionátu.

Srbové jej tehdy nakonec zvládli lépe. Také na bělehradském kvalifikačním turnaji o olympijské hry patří domácí mezi jednoznačné favority, což ale neznamená, že by čeští hráči neměli své fanoušky.

Přes osobu týmového spoluhráče Bogdanoviće začíná mnoho organizátorů turnaje v Bělehradě debatu s Veselým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Srbský basketbalista Bogdan Bogdanovič ví, jak moc je jeho spoluhráč z Fenerbahce Jan Veselý v Bělehradě populární

„Jan tady hrál za Partizan. Má zde své fanoušky a je v Srbskou velkým pojmem. Snad mám ale fanoušků přeci jen o trochu víc, jsem přece Srb se vším všudy. Doufám tedy…“ říká Bogdanović.

Třiadvacetiletý basketbalista už má medaili z mistrovství světa a stejně jako Veselý pokukuje v těchto dnech po angažmá v NBA. Aktuálně ale oba shodně trápí také boj o účast na olympijských hrách v brazilském Riu. Jasné je, že se na ně podívá maximálně jeden z nich.

„Je tak trochu Srbem, má srbskou přítelkyni, dáme mu náš pas na olympiádu, jestli chce,“ usmívá se sebevědomě Veselého kamarád z Fenerbahce Istanbul.

Ten možná mezi řádky i částečně potvrzuje zákulisní informace o tom, že Srbové si na kvalifikačním turnaji věří natolik, že už dokonce mají objednané letenky do Brazílie. Semifinálové klání Srbsko-Česko začíná ve 21 hodin.

Michal Jurman, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme