Veslaři Dukly dál kralují pražským Primátorkám, slaví už 36. vítězství v řadě

V neděli se u Palackého mostu v Praze znovu sešli fandové veslování, aby drželi palce účastníkům již 102. ročníku pražských Primátorek. Po pátečním a sobotním vedru tentokrát trápil borce na lodích jen vítr, se kterým si ale nakonec všichni více či méně zdárně poradili. Po hlavním závodě jako obvykle gratulovali posádce pražské Dukly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmiveslice pražské Dukly oslavuje vítězství na tradičních Primátorkách

Osmiveslice pražské Dukly oslavuje vítězství na tradičních Primátorkách | Zdroj: ČTK

Kdyby chodil anglický fotbalový internacionál Gary Lineker na veslařské Primátorky, asi by vymyslel podobný bonmot, jaký prohlásil o fotbalu. To je prý hra, kterou hraje 22 lidí, a pokaždé vyhrají Němci.

Na Primátorkách platí něco podobného - i když nikoli o Němcích - už šestatřicet let. „Dukla Praha vítězí již od roku 1979,“ hlásal moderátor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dalším ročníku pražských Primátorek natáčel reportér Tomáš Lörincz

Veterán Oldřich Hejdušek, který se vrátil v roce 2013 i do reprezentace, slavil už své třiadvacáté vítězství, jen jednou s Duklou nevyhrál. A to mu za tři roky bude už 60 let.

Sedmapadesátiletá legenda veslařského sportu navíc na otázku, jestli to bylo už opravdu naposledy, odpověděla trošku nečekaně. „Zjistil jsem pětadvacítka je lepší než čtyřiadvacítka, příští rok to bude na novo, ale už opravdu naposledy,“ ujistil Oldřich Hejdušek.

Mezi ženami vyhrály závod Slávistky, a na rozdíl od Ondřeje Synka, který svou absenci hlásil předem, Mirka Knapková fanoušky na pražské náplavce svou účastí potěšila. A Sama sobě i Slavii nadělila jasné vítězství.

Knapková se soustředila jen na osmu

Ti, kteří chtěli vidět Mirku Knapkovou i na skifu, měli smůlu - ona sama start ve dvou disciplínách nezvažovala.

„Program to ani nedovoluje. Je tam pauza asi 10 minut, nechci tvrdit, že jsem stará, ale je to náročné. Asi třikrát jsem to takhle jela. Jednou jsme málem nestihla start osmiveslice, sedm holek na mě čekalo a já přejížděla na motorovém člunu. Stihly jsme to, ale dostaly jsme napomenutí,“ připomněla Knapková.

Podobné drama tentokrát pražské Primátorky nezažily, ostatně celé dopoledne se neslo v pohodovém duchu. Až na nepříjemný vítr přálo i počasí. Bouřka se Praze vyhnula a ani nebylo vedro jako v sobotu.

Pořadatelé prý objednali podobné počasí i na příští rok, kdy se pojede ročník už s pořadovým číslem 103.

Primátorky, veslařská regata v Praze:

Muži:
Skif (Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského): 1. Plocek (Dukla) 7:52,39, 2. Mařík (Slavia Praha) 8:08,62, 3. Zetek (Pardubice) 8:10,01.
Osma: 1. Dukla (J. Vetešník, O. Vetešník, Paroulek, Andrle, Podrazil, Jirka, Altman, Klang, korm. Hejdušek) 6:08,44, 2. ČVK Brno/Boletice/Dukla (Mach, Emr, Baranivskij, Lepier, Lapáček, Šagr, Viktora, Kapa, korm. Čermák) 6:12,80, 3. Dukla/Lokomotiva Beroun (Šimoník, Valsa, Kedaj, Štěrbák, Řimák, Ouředníček, Basl, Zajíček, korm. Havel) 6:19,78

Ženy:
Skif (O Stuhu Podolí): 1. K. Fleissnerová (Bohemians Praha) 8:41,63, 2. Tomaštíková (Uherské Hradiště) 9:08,53, 3. Ježková (Litoměřice) 9:14,47.
Osma: 1. Slavia Praha (Pazderková, Kocianová, Schejbalová, L. Žabová, Knapková, L. Antošová, Stillerová, Kopecká, korm. Víchová) 6:58,37, 2. Bohemians/Olomouc/Třeboň/Mělník (Jurková, Müllrová, Žižková, Kidová, Müllerová, Ondráčková, Škvorová, Dvořáková, korm. Hlaváčová) 7:15,63, 3. Slavia/Blesk (Šírerová, Nováková, Batistová, Matušíková, Kupková, Součková, Bruncvíková, Draškovičová, korm. Drdáková) 7:22,20.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme