Veslařské hvězdy jdou do větších posádek, program jim zpestří Primátorky

Skifařka Mirka Topinková-Knapková bývá při závodech ve své lodi sama, o víkendu do ní ale usedne ve společnosti dalších osmi žen. Olympijská vítězka totiž nebude chybět na 103. Primátorkách, ve kterých pojede coby členka osmiveslice pražské Slavie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Favority Primátorek budou tradičně veslaři Dukly

Favority Primátorek budou tradičně veslaři Dukly | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Minulý víkend byla třetí ve Světovém poháru v Lucernu, připravuje se na obhajobu olympijského zlata z Londýna, ale do toho všeho si Mirka Topinková-Knapková nenechá ujít prestižní závod v Praze na Vltavě.

„Je to úplná změna, protože jezdím tu nejpomalejší disciplínu a teď sednu do té nejrychlejší. Je to mazec, musím jet podle někoho, protože sedím uprostřed lodi a musím se přizpůsobovat, ale baví mě to,“ říká skifařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy českých veslařů na 103. Primátorky sleduje reportér ČRo Martin Charvát

Olympijská medailistka ale nebude jediná, kdo si bude zvykat na více lidí v lodi. Nejsledovanější mužský závod pojedou v dresu favoritů z Dukly i Matěj Helešic a Jakub Podrazil, kteří běžně sedí v lodi jen spolu.

„Lukáš sedí na štroku, já sedím za ním, teď za sebou ještě šest lidí. Za námi sedí skoro tuna lidí, a když se rozjede, je to úplně jiný kalup. Na dvojce je to lehoučké a člověk si jede svoje, na osmě se nesmí ošidit tempo, musí se makat až do konce,“ vysvětluje Jakub Podrazil.

Ani on nechce patřit do generace, která přetrhne zlaté pravidlo posledních dekád. Od roku 1979 totiž vítězí v hlavním závodě právě Dukla Praha a letošní posádka tuší povinnost přidat 37. vítězství v řadě.

„Byla by to ostuda. Dukla vyhraje na sto procent. Buď naše posádka Dukly, nebo druhá posádka Dukly,“ má o favoritech jasno podrazil.

Radiožurnál bude v neděli vysílat přímo z Rašínova nábřeží, kde bude sledovat jak výsledky slavných Primátorek. Ve svém mobilním studiu také přivítá zajímavé hosty.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme