Více než 40 cizinců pomáhá zvyšovat kvalitu české volejbalové extraligy

Volejbalová extraliga láká na zápasy čím dál tím víc fanoušků. Nejvyšší domácí soutěž, zejména ta mužská, se totiž oproti minulým rokům výrazně zkvalitnila a může za to i velký počet cizinců. V extralize jich nastupuje víc než čtyřicet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

..ale vždy jim chyběl ten kousíček

..ale vždy jim chyběl ten kousíček | Foto: Jiří Čondl

„Kluby už jsou schopny nabídnout lepší podmínky i pro zahraniční hráče, kteří vědí, že je tady levno. Všechno co dostanou, když mají zaplacené ubytování, tak víceméně ušetří. Když zahraniční hráči vidí, že meníčko stojí tři eura a to samé ve Francii dvacet eur, tak se jim to líbí,“ nachází jeden z důvodů zájmu cizinců o českou extraligu trenér Kladna Petr Klár.

Právě stále lepší podmínky lákají do tuzemských hal velmi kvalitní hráče, kteří mnohdy patří k oporám reprezentačních celků svých zemí. Tím se hra oproti minulým letům výrazně zkvalitnila, ale má to i svou stinnou stránku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více než 40 cizinců hraje v extralize volejbalistů, a také proto je domácí soutěž pro fanoušky stále atraktivnější

„Na druhou stranu mě to mrzí, protože tady nejsou čeští kluci, kteří by mohli být v pozdějších letech v národním týmu. Jsem ale rád, že to můžu začít, že ta extraliga je lepší a víc na sobě ještě makat,“ říká smečař s reprezentačními zkušenostmi Tomáš Hýský.

Volejbalisty ze zahraničí najdeme ve všech extraligových týmech, a tak se celá soutěž nejen zkvalitnila, ale také vyrovnala. Po dlouhých letech například už po šesti kolech nenajdeme celek, který by neměl na svém kontě alespoň jednu výhru i prohru.

K vyrovnanosti družstev přispívají i návraty zkušených českých hráčů. Například Ondřej Hudeček byl po návratu po dlouhých letech ve Francii překvapen kvalitou české extraligy.

Rozdílovým hráčem volejbalistů Jihostroje může být Chilan Gevert

Číst článek

„Jakmile nepodáme stoprocentní výkon ve všech činnostech, tak ty týmy mají svoji úroveň a nestačí to. Musíme držet vítězství doma. Budou rozhodovat malé detaily a domácí prostředí bude jedním z nich,“ říká někdejší reprezentační kapitán. Kvalita soutěže se hned na jejím startu projevila i na diváckém zájmu.

„Myslím, že v České republice teď chodí hodně lidí, jak se extraliga zkvalitnila, už loni to bylo kvalitní. Lidé se k tomu vrací, přijdou se podívat na hezký zápas,“ těší Tomáše Hýského.

Další možnost vidět kvalitní volejbal budou mít fanoušci už o víkendu, kdy má Uniqa extraliga na programu zápasy 7. kola.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme