Vícebojařka drtila squashové specialisty. Teď chce zkusit štěstí v další disciplíně

Kdyby se o někom dalo říct, že je opravdu obratný s raketou, byla by to Zuzana Kubáňová. Dvojnásobná mistryně světa v raketlonu si na pár let odpočinula od tenisu, ping pongu a badmintonu a věnovala se pouze squashi. Chtěla totiž titul mezi domácími specialistkami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační obrázek

Ilustrační obrázek | Foto: Free Digital Photos, Boaz Yiftach

Kubáňová se ke squashi vrátila kvůli nové konkurenci. „Přišly nové holky a říkala jsem si, že pro mě budou výzvou,“ uvedla. Přesto jí ale domácí titul stále unikal. Na šampionátech vždy končila v semifinále a dostala se na rozcestí. Buď musí skončit, nebo svou hru změnit.

Rozhodla se pro druhou variantu, i když cesta nebyla úplně snadná. S poradním hlasem přišel její trenér. „Říkal mi, ať se poptám kamarádů, kteří mi chodili fandit. Potřebovali jsme peníze, abych mohla vyjet na venkovní turnaje, kde se hraje trochu jiný squash,“ vyprávěla Kubáňová. Zprvu byla proti. Nechtělo se jí vytěžovat kamarády, ale nakonec přikývla a jejich reakcí byla překvapená.

„Reakce byly úžasné. Celkově jsme vybrali asi sto tisíc a já mohla asi na sedm zahraničních turnajů,“ řekla Kubáňová. Závěrečnou přípravu před domácím mistrovstvím absolvovala ve skleněném squashovém kurtu v Helsinkách. „To byl jeden z nejdůležitějších kroků,“ dodala. Na pražské Harfě, kde se následně turnaj sehrál, s přehledem vyhrála.

Raketová vícebojařka (soustředí se na více raketových disciplín – tenis, badminton, stolní tenis a squash) se prosadila mezi specialistkami, čímž si splnila sen. Vyvstává tedy otázka, jestli se o podobný kousek nepokusí také v jiné raketlonové disciplíně, třeba tenisu.

„Ten jsem hrála od malička, když mě rodiče vozili na turnaje. Pamatuju si na zápas, kdy jsem hrála s Bárou Strýcovou, která sotva viděla přes síť a pak nás všechny vysmahla,“ vzpomíná Kubáňová. K tenisu se ale nemíní vracet. Přesedlat by chtěla na jiný sport. Nejvíce jí láká badminton, protože v hale určené tomuto sportu trénuje.

Petr Kadeřábek, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme