Vicemistr světa z roku 2008 Felipe Massa ukončí po sezoně kariéru ve F1

Brazilský pilot Felipe Massa před Velkou cenou Itálie oznámil, ze po sezoně ukončí kariéru ve F1. Vicemistr světa z roku 2008 ve F1 s jednoletou přestávkou působil od sezony 2002. Nejúspěšnější časy prožil ve Ferrari, pro které závodil mezi lety 2006-2013 a vyhrál celkem jedenáct závodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Felipe Massa za volantem vozu Williams

Felipe Massa za volantem vozu Williams | Zdroj: Reuters

„Na úvod musím poděkovat mojí rodině - mé manželce a mému otci, dalším členům rodiny, mému manažerovi Nicolasovi a všem lidem, kteří mi během kariéry pomohli. Děkuji Bohu za příležitosti, které mi dal a že mě opatroval," uvedl v tiskovém prohlášení 35letý rodák ze Sao Paula.

Massa začal ve F1 působit v roce 2002, kdy prožil sezonu v barvách týmu Sauber. Rok 2003 strávil jako testovací jezdec Ferrari, aby se pak opět na dva roky vrátil do Sauberu.

V sezoně 2006 se stal po boku Michaela Schumachera závodním jezdcem Ferrari. V témže roce se dočkal i svou prvních dvou výher - Turecku a především v rodné Brazílii.

Po odchodu Schumachera byl hodně blízko k tomu, aby se stal v roce 2008 mistrem světa. V rozhodujícím klání v Sao Paulu sice vyhrál, ale jeho soupeř Lewis Hamilton se v poslední zatáčce před cílem probil na potřebné páté místo, čímž Brazilce v konečném součtu těsně zdolal.

Felipe Massa během VC Singapuru 2011 | Foto: Jakub Knoll

V sezoně 2009 postihla Massu vážná nehoda v Maďarsku, během níž si vážně poranil lebku.

V posledních třech letech Felipe Massa jezdil pro britský tým Williams. Jeho posledním závodem by měla být listopadová Velká cena Abú Zabí, která bude zároveň jeho jubilejní 250. Grand Prix kariéry.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme