VIDEO: Strkanici v NBA řešili trenéři i ochranka. Najmeme si pár bouchačů, přemýšlí kouč Lakers

Basketbalový klub Los Angeles Lakers je jedním ze dvou nejúspěšnějších v historii NBA. A možná bude prvním, který si najme pár chlápků na černou práci, která nemá s basketbalem vůbec nic společného. Kouč Luke Walton se v podobném duchu se vyjádřil po šarvátce v utkání s Milwaukee Bucks.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strkanice mezi hráči Lakers a Bucks

Strkanice mezi hráči Lakers a Bucks | Zdroj: ČTK

Zastavení rychlého protiútoku Lakers za cenu tvrdšího faulu rozehrávačem Bucks Brogdonem bylo rozhodčími po právu potrestáno, ale Nick Young si to jak je jeho zvykem nenechal líbit a vší silou do protihráče strčil.

Toho se zastal hřmotný pivot Greg Monroe a domácímu střelci to stejnou měrou vrátil. Takže se všech deset basketbalistů na hřišti ihned začlo v hloučku pošťuchovat, na pěsti ani nic dalšího už ale nedošlo. Trenérské týmy stačily včas zasáhnout.

„Byla to tvrdá bitka, teda né - tvrdý faul, který to odstartoval," začal přeřekem popisování situace jednatřicetiletý Nick Young, který se v takové situaci neocitl v dresu Lakers poprvé, ale premiérově se ho zastali jeho mladí spoluhráči.

„Udělalo mi to radost. Potvrdilo se, že tady všichni od hráčů po trenéry stojíme za sebou a kryjeme si záda. Ukázali jsme, že jsem jeden tým," těšilo jednoho z mála veteránů v kabině LA Lakers, který jako iniciátor strkanice utkání po druhé technické chybě nedohrál. Stejně jako jeho spoluhráč D'Angelo Russell a hostující Monroe.

Všichni tři teď navíc dostali od vedení soutěže pěněžitou pokutu. Young 25 tisíc dolarů, Russell 15 a Monroe 35 tisíc.

Za své hráče se postavili oba třenéři. Jason Kidd z Milwaukee by jim vyčinil, kdyby si jen nechali namlátit. To domácí Luke Walton byl trochu zdrženlivější, rozčílila ho úplně jiná věc.

„Jeden z členů jejich ochranky byl na palubovce a strčil do Ingrama. Nesnažil se ho držet a uklidnit, prostě ho odstrčil. Jestli na tom není nic divného, pak nemám problém najmout pár takových bouchačů v LA, co budou hájit naše zájmy, až se příště nějaká taková mela strhne," říkal Walton.

Nikdo kromě trenérů by totiž podle pravidel za žádných okolností neměl opustit prostor lavičky. Na jeho argument ale zatím vedení NBA, na rozdíl od trestání hráčů, nereagovalo.

Jakub Kanta, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme