VIDEO: Tohle je moje hřiště. V Orlandu se navzájem děsí golfisté a aligátor

Nejlepší golfisté světa mají na Arnold Palmer Invitational na Floridě zajímavého spoluhráče. Nedaleko jedné z jamek rád odpočívá několikametrový aligátor. Ve čtvrtečním kole ho jeden „odvážný“ hráč zahnal zpět do vody, o den později ale na stejném místě plaz čekal znovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aligátor na nedávném Honda Classic v Palm Beach

Aligátor na nedávném Honda Classic v Palm Beach | Zdroj: Reuters

Ne, to není kámen. Na kraji fairwaye šesté jamky hřiště Bay Hill v Orlandu na Floridě si vylezl odpočinout zhruba dvoumetrový aligátor a bylo mu úplně jedno, že se okolo něj hraje velký turnaj k uctění památky slavného Arnolda Palmera.

Situaci netradičně vyřešil golfista Cody Gribble. S rukama v kapsách přišel ke zvířeti, jednu ruku vyndal a poplácal ho po ocase. Překvapený účastník turnaje z čeledi krokodýlovitých byl vmžiku zpátky ve vodě a z golfisty se stal hrdina sociálních sítí. Často s popiskem „tohle doma nezkoušejte“.

„Už se mi to párkrát stalo. Kdybych byl přímo u něj, tak mě mohl napadnout, ale byl jsem za ním, takže se nemohlo nic stát,“ vysvětloval po prvním kole 26letý golfista. „Jestli si myslíte, že jsem šílenec, udělejte rozhovor s mým tátou. To je opravdový milovník zvířat,“ smál se pro Telegraph.

O několik hodin později začínalo na Floridě druhé kolo a plaz se zřejmě rozhodl, že na svátek svatého Patrika zelená neprohraje. Aligátor byl znovu na tom samém místě a donutil uhnout Mackenzieho Hughse i Smyleiho Kaufmana. Když si druhý jmenovaný uvědomil, že nejde o neživou překážku, uskočil několik metrů dozadu s holí připravenou na obranu.

Na Codyho Gribblea aligátor nepočkal a nedočká se ho ani v dalších dnech, rodák z Texasu totiž na Arnold Palmer Invitational neprošel cutem a finálová kola si nezahraje. Přesto s jednou trofejí odjíždí, fanoušek mu věnoval preparovanou aligátoří hlavu.

Aligátoři mají na Floridě své přirozené prostředí a jsou i častou součástí golfových areálů. Například při nedávném Honda Classic v Palm Beach byli také, jen nezasahovali do hry. Na jiném hřišti vloni amatérské hráče děsilo téměř pětimetrové zvíře. Hráčů si ale nevšímalo.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme