Vítězem Českého derby se stal hřebec Gontchar s žokejem Murzabajevem

Vítězem letošního 96. ročníku Českého derby se stal hřebec Gontchar. K triumfu ho dovedl kazašský žokej Bajuržan Murzabajev, jenž tak slaví svůj první triumf v nejprestižnějším českém rovinovém dostihu sezony. Druhé místo obsadila klisna Krasava před třetím Bonysem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz letošního Českého derby - hřebec Gontchar s žokejem Murzabajevem

Vítěz letošního Českého derby - hřebec Gontchar s žokejem Murzabajevem | Zdroj: ČTK

Gontchar o svém triumfu rozhodl v dramatickém finiši. Ještě několik metrů před cílem se zdálo, že si pro prvenství doběhne Krasava, jenže Gontchar chytil druhý dech a získal vítězství.

Kůň trenéra Arslangireje Šavujeva tímto potvrdil roli favorita, čemuž odpovídaly i předzávodní kurzy bookmakerů. Svému majiteli hřebec Gontchar vydělal rovný milion korun, přičemž celková dotace 2400 metrů dlouhého závodu činila dva a půl milionu korun.

Dnešní závod se uskutečnil v netradičním termínu – kvůli probíhajícímu evropskému šampionátu ve fotbale se dostih neběžel poprvé v historii v neděli, ale ve čtvrtek. Na divácké kulise to však znát nebylo, když do Chuchle dorazil obvyklý počet příznivců tradičního závodu.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:
České derby, rovinový dostih (2400 m, tříletí koně, dotace 2,5 mil. korun) - druhý závod Trojkoruny:
1. Gontchar (ž. Murzabajev, tr. Šavujev, stáj Valentin Buchtojarov), 2. Krasava (ž. Lukášek), 3. Bonys (ž. Verner), 4. Sedmikraska (ž. Foret), 5. Grace Of Gracie (ž. Palík). Čas: 2:33,01. Výrok: jistě 1 - 3/4 - krk - krk - 1/2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme