Vodní slalomář Ježek vyhrál na mistrovství Evropy kvalifikaci, postoupili i ostatní Češi

Vodní slalomář Stanislav Ježek se do reprezentace po roční pauze vrátil ve velkém stylu. Na mistrovství Evropy v německém Markkleebergu vyhrál v 38 letech kvalifikaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Stanislav Ježek

Kanoista Stanislav Ježek | Foto: Jiří Prskavec

„Člověka to potěší a i lehce povzbudí, i když se jedná pouze o kvalifikaci, protože ve startovním poli jsem přeci jenom ze všech nejstarší, a to docela výrazně,“ svěřil se Českému rozhlasu Ježek.

Do semifinále postoupily už také další tři české lodě. Bezpečně si pro postup dojeli i kajakáři Vavřinec Hradilek s Jiřím Prskavcem. Obhájce titulu Prskavec ale po kvalifikační jízdě úplně nadšený nebyl.

Spokojenost je víc s výsledkem než s jízdou. Chtěl jsem se na začátku trochu šetřit, protože trať je hodně náročná, a pak že to rozbalím dole. Plán mi docela vycházel, ale pak jsem byl 'tuhej' i dole. Byl jsem rád, že jsem to dotlačil do poslední branky. Ale čtvrtý místo je super," říkal Prskavec.

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme