Vodní slalomář Jiří Prskavec o SP: Věřím, že jsem si vítězství zasloužil a klukům bude zase přát jindy

Vodní slalomář Jiří Prskavec by si klidně mohl říkat setinový král. Poté, co se v květnu díky jediné setině sekundy stal mistrem Evropy, mu teď nejtěsnější možný rozdíl pomohl k vítězství v pražském Světovém poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Jiří Prskavec

Vodní slalomář Jiří Prskavec | Zdroj: Reuters, ČTK

„Já si myslím, že jsem si letos to štěstí vybral tak, jak to jenom šlo. Dohromady by stačilo jezdit o pět setin pomaleji za všechny tři velké závody, co jsem letos jel, a nevyhrál bych ani jednou, respektive bych neměl ani medaili,“ smál se Jiří Prskavec.

Ani v Riu totiž neměl Jiří Prskavec zrovna pohodlný náskok, tam to byly na třetím místě tři setiny. I když je pravda, že počty úřadujícího mistra světa nejsou úplně nejpřesnější, protože aby o dvě zlata a jeden bronz přišel, musel by být o osm setin pomalejší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodní slalomář Jiří Prskavec má opravdu štěstí. O jednu jedinou setinu se stal mistrem Evropy a nyní stejně tak zvítězil v domácím Světovém poháru

„Já vždycky říkám, že když to dám i s tím šťouchem, tak si to zasloužím o tu setinku líp,“ naráží Jiří Prskavec na to, že pokaždé byl jasně nejrychlejší a pokaždé se na rozdíl od soupeřů dotkl branky.

„Věřím, že jsem si to zasloužil a klukům to zase bude přát jindy.“ Ano, klukům z národního týmu. Protože na mistrovství Evropy o setinu porazil Vavřince Hradilka, teď na Světovém poháru v Troji Ondřeje Tunku.

„Je to trochu smolné ta jedna setina, ale Jířa jezdí líp. Ukazuje to na všech závodech, že je opravdu špička, takže od Jířy, když dostanu setinu, tak mi to nevadí,“ nelitoval Ondřej Tunka těsného druhého místa.

„Mě trochu mrzí, že jsem nejel o jednu setinu pomaleji, abychom tam s Tuňákem (Ondřej Tunka, pozn. red.) byli spolu, protože on se mnou trénoval celou přípravu na olympiádu a neměl mezi tím závody a hnal mě dopředu, což dělat nemusel. Hecoval mě, ať do toho dám všechno,“ připomíná Jiří Prskavec podporu.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme