Vodní slalomář Prskavec si zařídil účast v Riu už v semifinále ME

Už semifinálové jízdy na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši rozhodly český souboj vodních slalomářů o účast na olympijských hrách v Rio de Janeiru. Úřadující mistr světa Jiří Prskavec dojel třetí a zajistil si tak nejen postup do finále, ale také start na olympiádě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Foto: Jan Homolka

Je to pro vás velká úleva, že se vám jako úřadujícímu mistru světa podařilo postoupit na olympijské hry?
Úleva nevím, byl to velký sen, a jestli se nic nezmění, tak je to jeden z nejšťastnějších sportovních okamžiků, co jsem kdy měl. Strašně jsem si přál se tam jednou dostat, a jestli se nic nezmění, tak jsem za to strašně rád.

Navíc nemusíte slepovat nápis na autě „Rio už jedu“. Jste rád, že i tohle se splní a nebudou žádné narážky?
To auto bylo samozřejmě takové asi rýpnutí od toho sponzora, aby mě popohnal, aby se mi to povedlo. Samozřejmě mi to tam všichni přáli a to, že se to povedlo, tak z toho mám samozřejmě neskutečnou radost. A je to dobrý, že to nemusíme slepovat, co vám budu povídat.

Znamená pro vás účast na olympiádě víc než zlato z mistrovství světa?
To rozhodně ne. Co se toho závodního hlediska týče, tak já vím, že olympiáda není to nejvíc. Spíš beru to, že je to takový sportovní sen. Teď doufám, že zůstanu v tom finále, abych mohlo předvést nějaký výkon tady na mistrovství Evropy, protože to bude závodně asi výš než ta olympiáda.

Pomohla vám trať, kterou postavil váš otec a zároveň trenér?
Musím říct, že se mi jelo krásně. Jsem trošičku smutný, že tady dole jsem si dal šťoucha a vlastně pak mi ještě jednoho napsali, o kterém ani nevím. Věděl jsem ale, že po tom šťouchu musím někde zrychlit a jsem rád, že branku č. 20 jsem projel tak, jak jsem si řekl úplně. Úplně na risk, to co umím, kdybych to neudělal, tak to pravděpodobně nevyšlo, takže jsem za to strašně rád.

Vy nemáte rád ošklivě počasí, lije jako z konve, ani tohle vás ráno nerozhodilo?
Asi to byl déšť štěstí.

Jaký je cíl pro olympijské hry?
Samozřejmě se tam pokusím předvést co možná nejlepší výkon.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme