Vodním slalomářům začíná ME, v Markkleebergu sledovali ukázkové jízdy

V německém Markkleebergu odstartuje mistrovství Evropy vodních slalomářů. Hilgertová, Hradilek nebo obhájce titulu Prskavec už za sebou mají slavnostní zahájení v centru Lipska a většina závodníků si nenechala ujít ani pozorování ukázkových jízd na právě vytyčené trati.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec se do finále kajakářů nedostal kvůli chybám. Náladu si chce zlepšit v závodě hlídek

Jiří Prskavec se do finále kajakářů nedostal kvůli chybám. Náladu si chce zlepšit v závodě hlídek | Foto: Tomáš Dvořák

„Připadá nám, že je trať trochu složitě postavená. Organizátoři měli požadavek, aby zkrátili dojezd do cíle. Pak měli stavitelé obavu, že by celá trať byla krátká, tak branky rozstrkali hodně do stran. Je z toho takový kolotoč,“ popsal trať kanoista Stanislav Ježek.

Spolu s trenérem Miloslavem Říhou stáli u závodnického kanálu i další čeští závodníci a sledovali snahu předjezdců o co nejlepší projetí složité trati. A snažili se vypozorovat největší úskalí.

Přehrát

00:00 / 00:00

V německém Markkleebergu odstartuje mistrovství Evropy vodních slalomářů, česká výprava si byla prohlédnout trať při ukázkových jízdách

„Nedívám se moc na výkony předjezdců, kteří tady nestartují a nejezdí ani Světový pohár. Výkonnostně je to druhý level a něco od nich okoukávat nemá smysl,“ řekl Ježek.

„Byli to ale Němci, kteří tu trať znají lépe než my, takže si myslím, že se od nich něco odkoukat dá. Vždycky se z toho dá něco vzít,“ oponoval Vavřinec Hradilek.

„Ale když člověk jede sám, tak se mění voda a musí na to reagovat. Nemůžete mít dopředu přesně namyšlený záběry,“ trval na svém Stanislav Ježek.

Přesto má spousta trenérů s sebou kamery nebo mobilní telefony a natáčejí si jízdy.

„Běží tady i centrální video a každý si to může ve video stanu stahovat do svých počítačů a večer se k tomu vrátit. Osobně to nedělám, ale určitě někdo z českého týmu bude mít video k dispozici,“ uzavřel Stanislav Ježek.

Jestli se českým vodním slalomářům vyplatila větší či menší míra pozornosti a přípravy se uvidí už v pátek dopoledne, kdy je na programu kvalifikace. Z té se musí probít do sobotních a nedělních semifinálových jízd.

 
Austaralian Open 2015

Takhle bejčil Jirka Prskavec v peřejích na AO2015. Mladá krev českého kajaku se do toho umí opřít!GoPro HERO4 silver

Posted by gohd.cz on 27. květen 2015

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme