Volejbalisté Brna porazili ve třetím finále extraligy Liberec 3:0

Volejbalisté Brna zvítězili ve třetím utkání finále extraligy nad Duklou Liberec 3:0 po setech 25:21, 25:23 a 25:18. Za podpory více než čtyř tisíc diváků se jim povedlo v sérii s obhájcem titulu snížit na 1:2. Čtvrté utkání se hraje v pátek od 17:00 opět v Brně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Brna snížili v séerii s Libercem na 1:2

Volejbalisté Brna snížili v séerii s Libercem na 1:2 | Zdroj: ČTK

Bronzové medaile získali už dnes volejbalisté Českých Budějovic, kteří porazili Karlovarsko 3:0 na zápasy. V třetím duelu na západě Čech ztratil Jihostroj poprvé v sérii set, ale po vítězství 3:1 obsadil celkové třetí místo.

Nejlepší tým základní části se musel obejít bez brazilského univerzála Maciela, jenž se stal po Martinu Tibitanzlovi a Martinu Kryštofovi dalším českobudějovickým hráčem, který onemocněl příušnicemi.

Ve třetím finále Brňanům vyšel dokonale vstup do utkání. Soupeře dostali důrazným podáním pod tlak a rychle získali šestibodový náskok (7:1). Hlavním tahounem brněnského celku byl ruský univerzál Segej Andrianov, který si připsal 22 bodů, z toho dal šest přímých bodů z podání.

„Zařadili jsme hned od začátku Andrianova na servis. S tím, že do toho bude prát. To nám vyšlo a soupeře jsme znejistěli,“ uvedl kouč Ondřej Marek. Za důležité považoval i to, že se podařilo držet hosty od sítě. „Měli jsme devatenáct úspěšných bloků, což je na tři sety velice solidní,“ pochvaloval si brněnský kouč.

Severočeši nastoupili ve stejné základní sestavě jako v předcházejícím duelu s univerzálem Adrianem Patuchou pouze na lavičce náhradníků. Oporu Dukly zdárně nahradil Jakub Vencovský.

„Nebylo co měnit. Patucha je připraven. Ale postavili jsme sestavu, která vyhrála obě domácí utkání,“ řekl kouč Michal Nekola, který přiznal, že soupeř dnes převyšoval jeho tým na servisu i v obraně.

Liberci se podařilo po špatném vstupu do zápasu při servisu Vencovského snížit na rozdíl jediného bodu, koncovku ale přesněji hrající Brňané proměnili v zisk svého prvního setu ve finálové sérii.

„Liberec hrál doma jiný volejbal, kdy naše servisy dokázal ubránit. Doma si věříme. Zápas měl parádní atmosféru, byl to pro nás svátek. Dukla dnes zápolila s přihrávkou,“ uvedl smečař Brna Michal Hrazdira.

I po většinu druhého dějství diktovali domácí vývoj utkání, Dukla však postupně srovnala krok. V závěru setu za stavu 18:18 se podařilo Brňanům získat čtyřbodový náskok. Dopomohla jim k tomu obrana na síti, když třikrát zablokovali na pravém kůlu Vencovského. Trenér Nekola za tohoto stavu vytáhl do hry jako žolíka Patuchu. Za jeho přispění se podařilo Dukle už jen korigovat výsledek.

„Brno bylo výborné na servisu. Co předvedl Andrianov na podání, to byla světová extratřída,“ řekl zkušený liberecký blokař Lubomír Staněk.

I když Patucha zůstal na palubovce i ve třetí sadě, zastavit rozjetý domácí tým se Liberci už nepodařilo. Nadšeně bojující domácí volejbalisté zvrat nepřipustili. „V každém setu nám na začátku cukli a my jsme byli pod tlakem celý zápas. Zítra se pokusíme sérii ukončit,“ řekl liberecký kouč Nekola.

Play off volejbalové extraligy mužů:

Finále - 3. zápas:

Volejbal Brno - Dukla Liberec 3:0 (21, 23, 18)
Rozhodčí: Renčín, Hudík. Čas: 81 min. Diváci: 4016. Stav série: 1:2.

Sestavy a body:
Brno: Haník 7, Hrazdira 10, Andrianov 22, Klapal 9, Sucharev 5, Pražák 8, libero Castello - Zmrhal 1, Muroň, Goodell. Trenér: Marek.

Liberec:
Janouch 2, Správka 8, Leikep 6, Vencovský 6, T. Kriško 12, Staněk 3, libero Kopáček - Galabov 1, Patucha 5. Trenér: Nekola.

O 3. místo - 3. zápas:

Karlovarsko - České Budějovice 1:3 (-23, -20, 17, -22)
Nejvíce bodů: Džavoronok 21, Kriško 20, Sukuba 10 - Fila 18, Mach 15, Michálek a Kuliha po 13. Konečný stav série: 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme