Volejbalisté Liberce po výhře v Budějovicích vedou ve finále 2:1

Volejbalisté Liberce zvítězili v třetím utkání finále play off extraligy v Českých Budějovicích 3:0 po setech 25:22, 25:21 a 27:25. V sérii na čtyři výhry vedou 2:1. Další zápas se hraje ve středu opět v hale obhájců titulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Liberce se radují ze zisku druhého setu finálového klání s Českými Budějovicemi

Volejbalisté Liberce se radují ze zisku druhého setu finálového klání s Českými Budějovicemi | Zdroj: ČTK

Vítězství Jihostroje v dramatickém předchozím duelu namlsalo fanoušky, kterých dorazilo na zápas téměř dva a půl tisíce. Trenér Dukly Michal Nekoly po sobotní pětisetové porážce pozměnil sestavu, když mladého blokaře Zajíčka nahradil velezkušený Staněk.

Domácím se podařilo v úvodu odskočit o tři body (10:7), Dukla však přidala na důrazu a skóre otočila na 16:12. Fila ještě třemi přímými body z podání stav srovnal, přesto Liberečtí první dějství získali pro sebe.

Severočeši byli i ve druhém setu agresivnější. Dařily se jim kombinace středem sítě, prosazoval se univerzál Patucha. Domácí potřebovali impulz, na hřiště přišel Zapletal, ale poslední slovo měli hráči Dukly (21:25).

Kouč Jan Svoboda hledal ideální složení svého týmu. Na post univerzála se vrátil Kriško, Fila na palubovce zůstal tentokrát jako smečař spolu s Kulihou. Jihostroj podporovaný neúnavnými diváky bojoval o každý bod, i třetí sadu ale ovládla Dukla, která proměnila druhý mečbol.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:

České Budějovice - Liberec 0:3 (-22, -21, -25)
Rozhodčí: Kvarda, Činátl. Čas: 99 min. Diváci: 2470. Stav série: 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme