Volejbalisté Liberce vstoupí do Ligy mistrů. Kvůli souboji s polským gigantem se stěhovali

Po dvanácti letech se volejbalová Liga mistrů týká také liberecké Dukly, která začne pěkně zostra. V prvním utkání základní skupiny totiž přivítá loňského účastníka Final Four, polský Belchatow. Zápas začne v 18 hodin, a to netradičně v liberecké Home Credit Areně. Domovská hala Dukly totiž nesplňuje podmínky pro účast v soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí volejbalisté na tréninku v Home Credit Areně

Liberečtí volejbalisté na tréninku v Home Credit Areně | Foto: Facebookový profil Home Credit Areny

Včerejší trénink absolvovala liberecká parta v hale, kde obvykle hrává domácí utkání a kde na jaře vybojovala mistrovský titul. Pro dnešek je ale pro Duklu netradičně domácí palubovkou hřiště v jen pár metrů vzdálené moderní aréně, která splňuje požadavky na účast v prestižní soutěži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu volejbalistů Dukly Liberec na Ligu mistrů sleduje reportér ČRo David Nyč

Vstup do Ligy mistrů je pro Duklu speciální a přesun do honosnějších i prostornějších míst přichází společně s věhlasným soupeřem. Pokud bychom měřítko hledali ve světě fotbalu, pak se prý pod Ještěd chystá Barcelona s volejbalovým Messim či Iniestou.

„Řadil bych to do podobné kategorie. Možná ještě Manchester či Real Madrid. Na klubové úrovni je to nejvyšší meta, na které se dá hrát,“ ví smečař Dukly Michal Kriško, jaké soupeře dnes večer potká.

Trenér Michal Nekola se ale vyhýbá bojácným frázím. „Nebojíme se, chceme bojovat o každý balon a uvidíme, co nám dovolí. Kdybychom šli do zápasu s tím, že chceme něco zkusit, bylo by to špatné,“ nemá kouč ze soupeře přehnaný strach.

 

No není to krása ! Přesvědčete se sami již od 18:00 !!

Posted by VK DUKLA Liberec on 5. listopad 2015

O volejbalistech Liberce se toho v Polsku mnoho neví. „Nemají o nás moc informací. Můžeme pro ně být překvapením a zaskočit. Uděláme všechno, abychom se ukázali co nejlíp. Nemůžeme nic ztratit. Když nás nechytí nervozita, bude to dobré,“ říká Polák v libereckých službách, univerzál Adrian Patucha.

Utkání mezi Libercem a Belchatowem začne v 18 hodin, přímé vstupy ze souboje s loňským účastníkem Final Four chystáme na Radiožurnálu.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme