Volejbalisté Německa počítají s výhrou, to je pro české mužstvo velká motivace

Čeští volejbalisté nastoupí na mistrovství Evropy k rozhodujícímu zápasu o postup ze skupiny proti Německu. Oba týmy své druhé zápasy na šampionátu prohrály 2:3. Jenže zatím co Češi Bulharsko chtěli porazit, Němci v duelu s Nizozemskem dělali všechno proto, aby nevyhráli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté se na mistrovství Evropy střetnou s domácím Bulharskem

Čeští volejbalisté se na mistrovství Evropy střetnou s domácím Bulharskem | Foto: Český volejbalový svaz

„Kalkulovali s tím, aby šli do vyřazovací části z třetího místa, aby se v případě semifinále vyhnuli Polsku.“ Slova Martina Kryštofa potvrzují i záběry z konce pátého setu duelu Němců s Nizozemci.

Německý blokař Broshog jen ledabyle natáhl ruce nad hlavu, ale podařilo se mu zastavit míč směřující přes síť. Radost z toho rozhodně neměl a tak ještě ve výskoku viditelně chytil rukou pásku, aby bod byl připsán soupeři a ti tak proměnili mečbol. Dalším důkazem je i to, v jaké sestavě do utkání Němci nastoupili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté se na mistrovství Evropy střetnou v utkání o postup ze skupiny s Německem

„Kompletně byl celý mančaft jiný. V prvním zápase hráli v základu, kde se jim nedařilo, takže předpokládám, že se zase do základu vrátí.“

V prvním zápase se opravdu hvězdám Groserovi, Kaliberdiovi či Kampovi nedařilo a i s nimi v sestavě inkasovali Němci od Bulharů tvrdý direkt v podobě hladké porážky 0:3, ale na Čechy si věří. Ale ani čeští volejbalisté nejsou bez zdravého sebevědomí.

Navíc tím, že Němci ve svých propočtech dopředu počítají s porážkou českého týmu, motivují výběr Zdeňka Šmejkala na vzájemný souboj ještě víc.

„Myslím si, že lepší zakončení téhle skupiny jsme si nemohli přát, protože kdo vyhraje, zůstává, kdo prohraje, jede domů. Stále máme o co hrát a myslím si, že to bude dostatečná motivace,“ věří trenér Zdeněk Šmejkal.

Zápas začne v 16:45 hod. a přímý přenos můžete poslouchat na streamu Český rozhlas sport, na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme