Volejbalisté nestačili na MS na Francii 2:3

Úvodní duel na mistrovství světa čeští volejbalisté prohráli. V turínské hale nestačili na Francii 2:3. Další duel čeká Čechy v neděli v 17 hodin proti Číně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maskot MS volejbalistů 2010

maskot MS volejbalistů 2010 | Foto: FIVB

Česko - Francie 2:3 na sety (19:25 , 25:22, 21:25, 26:24, 10:15)

Čechům vůbec nevyšel úvod sady. Rychle prohrávali už 0:5 a náskok nezvládli nijak smazat. Ve druhé části ale český tým zlepšil zejména příjem a přihrávku a výsledkem byl neustálý náskok o dva až čtyři body, který si udržel až do konce sady.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Štokr v pozápasovém exkluzivním rozhovoru Radiožurnálu

Průběh třetího sedu určily body získané z bloků. Zatímco Francouzi tak vybojovali 11 míčů, Češi pouze 4. V polovině sady sice české mužstvo stáhlo neustálý dvoubodový náskok soupeře, ovšem několik kvalitních bloků Francouzů rozhodlo o jejich zisku sady.

Nervydrásající čtvrtá sada přinesla českým hráčům vyrovnání. Rozhodující míč získali z bloku, které oproti předchozí sadě zlepšili, a naopak Francouzi v obranné hře na síti nebyli tak úspěšní.

V rozhodující sadě byli Francouzi aktivnější, navíc Čechům odešel příjem, a přestože ji prohráli, vicemistrům Evropy přidělali hodně problémů.

"Bylo vidět, že jsme na ně měli a rozhodují jenom chyby, naše chyby! Francouzi je neudělají, my jo," štvalo Jana Štokra. "Doufám, že nás to uvolní a teď jde o všechno. Musíme do toho dát všechno, šlapat jako druhý a čtvrtý set proti Franci, ve kterých jsme se semkli."

Čas: 112 min.

Sestavy:
ČR: Ticháček, P. Konečný 10 bodů, Hudeček 3, Štokr 26, Veselý 13, Pláteník 15, libero Kryštof - D. Konečný, Popelka 11, Bence.
Francie: Antiga 6, Hardy-Dessources 10, Rouzier 28, Marechal 16, Kieffer 6, Pujol 5, libero Henno - Toniutti, Vadeleux, Rowlandson, Le Roux, Ngapeth 2.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme