Volejbalisté porazili Kamerun 3:0 a do čtvrtfinále MS jdou z 1. místa

Čeští volejbalisté vybojovali postup do čtvrtfinále mistrovství světa. Kamerun porazili hladce 3:0 na sety a vyhráli i celou skupinu L. Postup mezi top 12 týmů planety je nejlepším výsledkem od roku 1990.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté se radují z výhry nad Bulharskem

Čeští volejbalisté se radují z výhry nad Bulharskem | Zdroj: ČTK

Hojné využívání útoků středem sítě, kvalitní servis i údernost univerzála Jana Štokra, to byla cesta k hladkému vítězství. Čeští volejbalisté tak po setech 25:17, 25:18 a 25:17 vyhráli 3:0 a stěhují se do Říma, kde je čekají zápasy čtvrtfinálové skupiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté porazili Kamerun hladce 3:0

Blokař Petr Konečný po zápase přiznal, že nejtěžší bylo srovnat se s rolí favorita, kterou Češi hráli asi poprvé na celém turnaji. "Těžké bylo hlavně se na to psychicky připravit. Před zápasem jsme si řekli, že na ně musíme od začátku vlítnout a hrát svojí hru. To se nám splnilo hned od prvního bodu. Byli jsme pořád ve vedení, měli jsme je pod sebou o pět šest bodů a myslím, že to pak v hlavách vzdali. Věděli, že na nás nemají," zhodnotil spokojený Petr Konečný.

Česko - Kamerun 3:0 (17, 18, 17)
Čas: 67 min.
Sestavy:
Česko:
Pláteník 11, Veselý 12, Štokr 13, Popelka 5, P. Konečný 9, Ticháček 3, libero Kryštof - Bence, Holubec.
Kamerun:
Mefani 4, Wounembaina 6, Dolegombai 2, Mboulet 22, Moussa 1, Kari, libero Fossi - Ag, Ndongo 5, Nziemi, Feughouo, Sombang.

Konečná tabulka:

1.Česko
2.USA
3.Kamerun


Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme