Volejbalisté se musí oklepat z úvodní prohry a porazit Čínu

Volejbalové mistrovství světa začalo pro české hráče porážkou.V prvním utkání podlehli až v pátém rozhodujícím setu Francii. Ale dlouho se zamýšlet nad příčinami porážky nemohou, už dnes je totiž od 17:00 čeká ve skupině E klíčové utkání s Čínou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS volejbalistů 2010, Itálie

MS volejbalistů 2010, Itálie | Foto: FIVB

„Myslím si, že ten zápas byl velice důležitýpro obě dvě družstva. Byl to vstup do šampionátu. My jsme z toho souboje vyšli smutní, protože jsme ho prohráli v závěru pátého setu. Začali jsme nervózně, první set jsme ztratili velice rychle a snadno, a to bylo důležité pro další vývoj zápasu. Ale je to jen první den, první zápas skupiny, takže musíme mužstvo připravit tak, abychom byli schopni porazit Čínu," říkal po utkání trenér reprezentace Jan Svoboda.

Příprava na Čínu začne po dopoledním tréninku taktickou poradou. Kouč musí hráčům nejen vysvětlit, jak soupeř řeší jednotlivé herní činnosti nebo kam který hráč servíruje, ale musí se soutředit i na to, aby hráčům vyhnal z hlav myšlenky na porážku od výběru galského kohouta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté se musí oklepat z úvodní prohry a porazit Čínu

„Určitě nás to mrzí, ale nemělo by nás to ovlivnit. Bude jiný den, jiný soupeř a my do toho půjdeme s čistou hlavou," je přesvědčen smečař Jiří Popelka.

Jenže porážka a navíc v takhle napínavé bitvě je znát, a přestože je český výběr celkem s nejvyšším věkovým průměrem na šampionátu, neznamenáto, že se z prohry opravdu dokáže oklepat.

Souboj poražených

„To uvidíme. My na to samozřejmě budeme chtít zapomenout, hodit to za hlavu a začít od znova. Ale jsme jenom lidi a může se stát, že se to na nás podepíše. Uvidí se až po zápase s Čínou," dívá se na situaci realisticky nahravač Lukáš Ticháček.

Na druhou stranu Čína je sice čtvrtfinalistou olympisjkých her v Pekingu, ale od té doby jdou její výkony spíše dolů. Navíc v úvodním utkání dostala výprask od Bulharska 0:3, a tak také nebude zrovna v ideální pohodě.

Na obou celcích se také může negativně projevit fakt, že vítěz zápasu má prakticky jistý postup ze skupiny. Utkání začíná v 17 hodin a my vás o jeho průběhu budeme na Radiožurnálu informovat.

Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme