Volejbalisté se před MS rozrostli

Český volejbalový tým mužů má za sebou více jak dva měsíce příprav před mistrovstvím světa v Itálii. Během této doby prošel tým několika obměnami, sehrál 14 přípravných utkání a nyní už netrpělivě čeká na start šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Štokr

Jan Štokr | Foto: volejbalcz.cz

Ve čtvrtek nastoupí na palubu letadla směr Milán dvanáctka hráčů, které vybrali do nominace trenéři Jan Svoboda a Milan Hadrava. Už v úvodu přípravy museli překousnout neúčast dvou zraněných hvězd blokařů Martina Lébla a Michala Raka.

Krušné chvilky si zažili ještě několikrát, když museli kádr postupně zeštíhlet na konečný tucet. Přitom převážná většina týmů bude mít na šampionátu zapsáno o dva hráče více. Umožňují to totiž pravidla světové volejbalové federace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté se před MS rozrostli

„My jsme na loňském šampionátu v Turecku, na Evropě, ozkoušeli variantu se 14 poprvé a popravdě řečeno se nám neosvědčila. Není možnost mít ty hráče na lavičce, ale je to varianta, kdy sedí na tribuně. Rozhodli jsme se proto, že pojedeme na 12 a doufám, že se to ukáže jako správné,“ vysvětluje trenér Jan Svoboda.

V týmu sice chybí super hvězdy, ale bezejmenný také rozhodně není. Štokr, Pláteník,Popelka, Veselý, Kryštof, Ticháček a další jsou jména, která mají v klubové Evropě zvuk.

„My to nemůžeme hrát na individuality, ale musíme to hrát týmově,“ říká universál Jan Štokr a potvrzuje slovy to, co je během přípravy z českého celku cítit na palubovce během zápasů i mimo ni. Soudržnost.

„Já vlastně co jsem v reprezentaci, tak šlapat mužstvo od začátku přípravy do konce, tak to jsem ještě neviděl. A opravdu ten tým si zaslouží výsledek na mistrovství světa,“ přidává se nahrávač Petr Zapletal.

Narození dcery

Jeho dobrou náladu mu během přípravy zvedl ještě jeden zážitek. V noci před posledním přípravným zápasem s Kanadou se mu narodila dcera Nela a Petr nechyběl u porodu. „Spal jsem půl hodiny, ale stálo to za to. Pořád jsem plný dojmů.“

Nyní už se Zapletal a s ním všichni volejbalový příznivci těší na zážitky z mistrovství světa. To pro český celek začíná v sobotu zápasem s Francií. V neděli pak vyzve Čínu a skupinu E uzavře pondělním utkáním s Bulharskem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme