Volejbalisté se za svůj výkon na MS nemusí vůbec stydět

Česká volejbalová reprezentace se dnes vrátila z úspěšného vystoupení na mistrovství světa. Z Itálie si přivezla 10. místo, respekt nejlepších týmů planety a smělé plány do budoucna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český volejbalový tým

Český volejbalový tým | Zdroj: ČTK

Česká volejbalová reprezentace se dnes vrátila z úspěšného vystoupení na mistrovství světa. Z Itálie si přivezla 10. místo, respekt nejlepších týmů planety a smělé plány do budoucna.

„Celý turnaj hodnotím kladně. Jedna věc je umístění, protože desáté místo na světě je pro nás výborné a má v tuto chvílí cenu zlata a druhá věc je to, že se nám podařilo vrátit český volejbal tam, kde jsme ho všichni chtěli dlouhá léta vidět a doufám, že to budeme potvrzovat i v dalších letech,“ řekl po příletu do Prahy viditelně unavený, ale zároveň spokojený trenér Jan Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté po úspěšném tažení na MS

Šampionát byl z úst představitelů světové volejbalové federace hodnocen vesměs kladně. Výhrady však měli k systému a jeho zneužití některými týmy. Některé celky záměrně prohrály své zápasy, aby v další fázi turnaje narazily na pro ně přijatelnější soupeře.

Systém turnaje týmům neseděl

Jedním z nich byla i Brazílie, která nakonec opanovala šampionát, když ve finále doslova deklasovala překvapení turnaje Kubu. Jinak ale až na pár výjimek bylo pořadí totožné s před turnajovými prognózami.

„Já jsem trošku více myslel, že lépe dopadne Bulharsko. Řekl bych, že Itálie zahrála v domácím prostředí úplné maximum, protože jinak si myslím, že by také patřila do té kategorie páté až osmé místo. Jinak je vidět, že ta Evropa je strašně silná,“ dává důraz na evropské týmy Jan Svoboda.

Mistrovství Evropy na dohled

Důvodem je blížící se evropský šampionát, který za rok hostí Rakousko s Českou republikou. Právě tady by se měly zkušenosti české reprezentace z mistrovství světa zúročit

„Doufám, že se to projeví hlavně tím, že jsme si zvedli sebevědomí a přesvědčili jsme se, že dokážeme porážet i týmy ze světové špičky. Když nám to půjde takhle i za rok, tak si myslím, že na Evrope na tu medaili budeme mít,“ prozradil smělé plány kapitán Ondřej Hudeček.

A jen dokládá, že tým má zdravé sebevědomí. Není se co divit. Hráči v individuálních statistikách dosáhli hned v několika hodnoceních na přední příčky.

Na MS i pár individuálních ocenění

Petr Pláteník, byl nejlépe přihrávajícím hráčem šampionátu, Lukáš Ticháček druhým nejlepším nahrávačem, Jiří Popelka druhým nejlépe bodujícím hráčem, Martin Kryštof posbíral dvě třetí místa ve statistikách přijímačů a v popředí se umístili i další hráči z českého týmu.

Pokud si členové výběru Jana Svobody udrží podobnou výkonnost i do příštího roku. Nemusí se Hudečkova slova od skutečnosti lišit.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme