Volejbalistka Melichárková si užívá své první mistrovství světa

České volejbalistky mají za sebou úspěšné vystoupení v základní skupině na mistrovství světa v Japonsku. Po výhře nad Keňou 3:0 na sety postoupili do čtvrtfinálové skupiny, kde je čekají Spojené státy, Německo, Kuba a Thajsko. Trenéři vsadili v Japonsku především na dobrou partu a tato sázka, jak se zdá, zatím vychází. I když zkušenostmi český výběr právě neoplývá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky oslavují vítězství na MS v Japonsku

České volejbalistky oslavují vítězství na MS v Japonsku | Foto: cvf. cz

Ani jedna z hráček zatím nestartovala na mistrovství světa nebo olympijských hrách. Mezi služebně nejmladší patří brněnská Šárka Melichárková. K jejím hlavním přednostem patří útok a odvaha. Jak se ve volejbale říká - rozhoduje hlava.

A Šárka má pro strach uděláno. K nebojácnosti ji opravňuje věk, je jí teprve dvacet let. Ale nejmladší z týmu není, v tomto směru je až druhá ze Terezou Vanžurovou. Nominaci na mistrovství světa si Melichárková vybojovala vynikajícími výkony v KP Brno. Na začátku sezony by možná nikdo neřekl, že pojede do Japonska na mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalistka Šárka Melichárková hraje první mistrovství světa v kariéře

"Myslela jsem si, že to nevyjde, ale nakonec to dopadlo dobře," říká spokojeně Šárka Melichárková. Česká reprezentantka sbírá v Japonsku první zkušenosti proti družstvům světového kalibru. A objevila se na hřišti i proti Brazílii.

"Byl to parádní zážitek. Nic podobného už asi v životě nezažiju (smích). Jsem spokojená, daří se nám, takže je to super," září Melichárková.

Atmosféra v hledišti bývá při zápasech docela příjemná. Vyprodáno sice nebylo ani jednou, ale i tak jsou Japonci docela milí. V neměnném scénaři místního moderátora pokaždé zní stejná písnička. Někomu už možná, jak se říká, leze krkem, někdo si ji opakuje do omrzení.

"Vím, o jakou písničku jde. Zpívá ji jeden Japonec, je velmi oblíbený u publika, chodívá se dívat na zápasy. Japonci vždycky pookřejí a zatleskají mu," vypráví Melichárková. A má pravdu, písničku si skutečně pamatuje velmi dobře, dokonce zná i refrén. "Vždycky si ho opakuji před zápasem."

Teprve se uvidí, jestli stejná písnička bude znít i v hale v Nagoji, kam se česká volejbalová reprezentace stěhuje po postupu ze skupiny.

Alena Benešová, Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme