Volejbalistkám začíná MS, na úvod proti Nizozemkám

V Hamamatsu, kde se odehrají zápasy základní skupiny B světového šampionátu volejbalistek, je do neděle o sedm hodin více. A proto hned co v Čechách bude většina lidí vstávat v pátečním ránu do práce, Češky nastoupí v Japonsku ke svému prvnímu zápasu v základní skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskoti MS volejbalistek Japonsko 2010

Maskoti MS volejbalistek Japonsko 2010 | Foto: www.sebare.com

Konečně se dočkaly. Start světového šampionátu se přiblížil. Už v pátek ráno nastoupí český tým proti Nizozemsku.

Diagonální hráčka Aneta Havlíčková v Nizozemsku hrála. Shodou okolností právě v okamžiku, kdy posluchačům nabízela své odpovědi, procházely okolo hvězdy v oranžovém.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalistkám začíná MS, na úvod proti Nizozemkám

,,Díky tomu, že jsem hrála v holandské lize, tak je některé znám. S některými jsem se potkala i v Itálii,“ líčila Havlíčková.

Trenéři připravili velice důkladný rozbor soupeřovy hry. Udělali pro úspěch všechno, co bylo v jejich silách. Tým má zdravé sebevědomí, jeho podstatná část je zdravotně absolutně bez potíží.

,,Žádné potíže se neobjevily,Jelínkovou trochu bolí pata,ale nic vážného. Po počátečním přechodu to hráčky všechnodospaly,“ potvrzuje i lékař výpravy Martin Scheichl. Všechno tedy směruje k jedinému cíli. Nepodlehnout panice, zůstat věrný svému stylu. Alespoň tak prezentuje své názory trenér české reprezentace Jiří Šiller.

,,Nejlepší hráčkou je Manon Flier, univerzálka, na ni budou hodně spoléhat. Když se nám ji podaří ubránit, tak to bude cesta k vítězství,“ radí Aneta Havlíčková, na koho si bude třeba dávat největší pozor.

Český tým má za sebou i malou slavnost. Vlastně dvě najednou. Do družstva přibyl vyřezaný Japonec, který bude maskotem. Jmenuje se Šori - tedy vítězství. A kapitánka Ivana Plchotová oslavila právě dnes osmadvacáté narozeniny. Její spoluhráčky na to nezapomněly a připravily překvapení.

Výhra jako dárek

,,Jsem překvapená, bylo krásné, když holky zaklepaly a zpívaly písničku Oblečený v kimonu. Přidaly dárky, to potěšilo. Odpoledne dárky od trenérů, dort – zkrátka krásné narozeniny,“ líčila Plchotová.

Milým dárkem se celý tým kapitánce Ivaně Plchotové skvěle trefil do noty. Ona sama by si ze všeho nejraději nadělila vítězství nad Nizpzemskem. ,,Škoda, že jsme nehrály ve čtvrtek, to bychom určitě vyhrály,“ usmála se Plchotová.

Zápas Česká republika - Nizozemsko odstartuje na šampionátu v Japonsku v pátek v devět hodin patnáct minut a Radiožurnál vám ho přiblížíí ve zpravodajských vstupech.

Kamil Jáša, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme