Volejbalistky odletěly na mistrovství světa

Volejbalistky české reprezentace se dnes brzy ráno vydaly na dlouhou cestu, a sice na mistrovství světa. Zápasy základní skupiny odehrají v japonském Hamamatsu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prostějovské volejbalistky

Prostějovské volejbalistky | Foto: www. vkprostejov.cz

Nizozemsko, Brazílie, Portoriko, Itálie a Keňa. Takoví budou soupeři českých volejbalisteka a přesně v takovém pořadí s nimi výběr trenéra Jiřího Šillera změří síly. Především duo Brazílie a Itálie patří do světové extratřídy, Portoriko a Keňa jsou trochu neznámou. Z toho jasně vyplývá, že důležitý bude vstup do turnaje, a tedy souboj s oranžovými dračicemi z Nizozemska.

,,Doufám, že to bude vyrovnané. Budeme bojovat o každý bod," říká libero Hamburku Julie Jášová. Hráčky čeká ostrý start až za týden v pátek. Vzhledem k časovému posunu v brzkých ranních hodinách. I na to by český tým měl být dokonale připraven.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalistky odletěly na mistrovství světa

,,Měly jsme už dvoutýdenní aklimatizaci, kdy jsme trénovaly od sedmi od rána. Budily jsme se do tmy, ale v Japonsku bude naštěstí světlo."

V přípravě nasbíraly české hráčky řadu zkušeností, sehrály dvacet přátelských duelů, včetně turnaje v Polsku. Změřily síly třeba i se silnými Srbkami. A právě tento, podotýkám, že vítězný duel, může českým hráčkám ukázat cestu, jak se vyrovnat úzké světové špičce.

,,Určitě turnaj v Polsku, kde jsme vyhrály proti domácím a Srbkám shodně 3:2. To jsou typy týmů, se kterými budeme hrát," tuší Jášová.Česká výprava se do Japonska přesunula týden před prvním zápasem.

,,Hlavní cíl je postup ze základní skupiny, ale já bych se ráda vracela i s dalšími výhrami," naznačuje nejen osobní cíle Julie Jášová.

Kamil Jáša, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme