Volejbalistky Prostějova porazily Kazaň a postoupily do play-off LM

České volejbalové mistryně z Prostějova si připsaly v Lize mistryň senzační úspěch. Obhájkyně titulu z ruské Kazaně v domácím prostředí porazily 3:1 a ze třetího místa ve skupině si zajistily účast v play-off soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Agel Prostějov slaví třetí vítězství v letošní Lize mistrů

Agel Prostějov slaví třetí vítězství v letošní Lize mistrů | Zdroj: ČTK

Před dvěma měsíci v Kazani vyhrálo domácí družstvo jednoznačně 3:0, v Prostějově se ale hrál úplně jiný zápas. Nadšeným výkonem v obraně a skvělou přihrávkou si hráčky Prostějova budovaly náskok, který v prvních dvou setech dotáhly až k úspěšně zakončeným setbolům.

Za stavu 2:0 pro Prostějov se Kazaň se zlepšila na bloku, zatímco domácímu týmu se přestala dařit přihrávka, Rusky tak snížily na 1:2.

Neuvěřitelné, nikdo nám nevěřil, září Kovářová po postupu Prostějova v LM

Číst článek

I v úvodu čtvrté sady si Kazaň vytvořila náskok, pak ale šla na podání Andrea Kossányiová a sedmi body v řadě vývoj otočila. První mečboly po téměř dvou hodinách zápasu vytvořila Kubánka Liannes Simonovou a Markevičová třetí šanci proměnila.

Po setech 25:19, 25:22, 16:25 a 25:17 si Agel připsal nejcennější výhru v letošní sezoně. V tabulce skupiny A se dostal před Baku na třetí místo a jako druhý nejlepší tým ze třetích míst postupuje do play-off.

Volejbalová Liga mistryň - 6. kolo:
Skupiny A:
Agel Prostějov - Dynamo Kazaň 3:1 (19, 22, -16, 17)
Rozhodčí: Kulhanek (Rak.), Mezöffy (Maď.). Diváci: 1400.
Sestava a body Prostějova: Markevičová 14, Kargová 9, Simonová 20, Kossányiová 13, Borovinšeková 16, Weissová 5, libero Kovářová - Gambová, Soaresová. Trenér: Čada.
Nejvíce bodů Kazaně: Gamovová 19, Jurevová a Del Coreová po 14, Malkovová 12.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme