Volejbalistky Prostějova vybojovaly osmý mistrovský titul v řadě

Volejbalistky Prostějova získaly osmý mistrovský titul v řadě. Ve třetím finále extraligy v Olomouci vyhrály zcela hladce 3:0 po setech 25:12, 25:8 a 25:16. Stejným poměrem skončila i celá série, Olomouc v ní neuhrála ani set.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistky Prostějova získaly osmý extraligový titul. Zleva Monika Dedíková a Simona Hronová, obě z Olomouce

Volejbalistky Prostějova získaly osmý extraligový titul. Zleva Monika Dedíková a Simona Hronová, obě z Olomouce | Zdroj: ČTK

U všech osmi titulů Prostějova byl kouč Miroslav Čada, který za posledních patnáct sezon vedl vítězky extraligy třináctkrát. Pět dalších titulů získal před příchodem na Hanou s KP Brno. Jeho šňůru přerušil pouze Olymp Praha v letech 2005 a 2008.

Hned od úvodních míčů plnily volejbalistky Prostějova roli velkých favoritek. Domácí tým přehrávaly tlakem na podání i v útoku a jistotou v obraně. Olomoucké volejbalistky navzdory domácímu prostředí působily odevzdaně a jen s námahou čelily drtivému náporu. V prvním setu uhrály pouze 12 míčů.

Stejně jednoznačný průběh mělo i další pokračování zápasu. Unavené olomoucké hráčky získávaly body většinou pouze po prostějovských chybách a marně hledaly způsob, jak by soupeřky ohrozily. O jednoznačné převaze Prostějova vypovídalo i pouhých osm bodů, které domácí volejbalistky uhrály v druhé sadě.

Ani ve třetím setu se obraz hry nezměnil. Prostějov získal rychle náskok 7:2, teprve v závěru setu favoritky částečně polevily. Jednoznačné vítězství si ale bezpečně pohlídaly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme