Volejbalistům ČZU Praha ukončily sezonu 4 červené karty

Ironicky tleskat rozhodčímu před koncem zápasu se nevyplácí. Své o tom vědí volejbalisté ČZU Praha. Právě takové gesto bylo tím posledním v řadě jiných chyb a předčasně jim ukončilo sezonu. Poslední čtvrtfinále proti Karlovarsku totiž skončilo kvůli množství červených karet předčasně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro volejbalisty ČZU Praha sezona skončila v průběhu setu

Pro volejbalisty ČZU Praha sezona skončila v průběhu setu | Foto: Facebook ČZU Praha

Volejbalisté ČZU Praha si museli z Karlových Varů přivézt vítězství, aby série pokračovala. Ve čtvrtém setu ale dostali čtyři červené karty, a protože už nemohli potrestané hráče vystřídat, utkání skončilo.

„Čárový rozhodčí, který je od toho, aby ukázal, jaký to byl balon, ukázal aut. To samé i druhý rozhodčí. Ale hlavní rozhodčí ukázal dobrý míč, já jsem za ním šel, že všichni viděli aut. On si mě pak zavolal, že tam nemám co lítat, dal mi červenou a tím to začalo,“ vysvětluje kapitán ČZU Matyáš Démar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na neslavný konec sezony volejbalistů ČZU Praha se zaměřil reportér ČRo Tomáš Kohout

A proč rovnou červená? Tým už měl na kontě jednu žlutou za předchozí spory v témže setu, takže sudí musel ukázat ostřejší barvu. Ale ani pak se nestrhla žádná velká mela a sprosté slovo prý také nepadlo.

Stačilo ale, že pak další spoluhráč lehce provokoval delegáta utkání, viděl další červenou a poslední už byly vyloženě za ironii.

„Džavoronok jen tleskal nad hlavou, za to mu dal červenou. Už jsme nemohli střídat, všechna střídání jsme měli vyčerpaná. Tím pádem jsme museli skrečovat set a zápas skončil,“ vysvětluje kapitán pražského týmu.

Karty byly v souladu s pravidly, říká delegát

„Rozhodčímu se utkání od počátku nepovedlo. Z mého pohledu měl sinusoidní pohled na čistotu. Bylo to mnohdy necitlivé, ale udělení karet bylo naprosto oprávněné a v souladu s pravidly,“ nabízí svůj pohled delegát utkání Milan Labašta.

Rozhodčí Petr Němeček tedy v závěru utkání dělal přesně to, co podle pravidel musel. Ale podle delegáta řešil situaci, kterou předtím sám vyvolal. „Něco tomu udělení karet předcházelo. Necitlivé posouzení některých situací a z mého pohledu i nesprávná rozhodnutí,“ dodal delegát.

Český rozhlas oslovil i sudího Petra Němečka, ale ten s odkazem, že si to všeobecně nepřeje komise rozhodčích, odmítl utkání komentovat. Každopádně je jedním z těch, kteří se přispěli ke kurióznímu konci utkání, které bylo pro ČZU Praha posledním v této extraligové sezoně.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme