Volejbalisty liberecké Dukly čeká start Ligy mistrů. Fanoušci se nebudou nudit, říká smečař Ducháč

Volejbaloví příznivci si mnou ruce. Začínají totiž základní skupiny Ligy mistrů a Dukla Liberec, která je jediným českým zástupcem v soutěži, se v nich střetne se zástupci těch nejlepších evropských lig.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Liberce si zahrají Ligu mistrů

Volejbalisté Liberce si zahrají Ligu mistrů | Foto: Dukla Liberec, Facebook

„Všechny ty země, se kterými budeme hrát – Itálie, Německo i Polsko, jsou top týmy, takže se fanoušci nebudou nudit,“ je přesvědčen smečař Dominik Ducháč.

Severočeši se postupně s polským Řešovem, italskou Civitanovou a německým Berlínem. Všechno celky představující špičku v Evropě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci se nebudou nudit, říká před startem volejbalové LM smečař liberecké Dukly Dominik Ducháč

V každém týmu najdeme hvězdu evropského potažmo světového volejbalu současnosti či nedávné minulosti. Liberečtí jsou v téhle společnosti za outsidery, ale s velkou možností zviditelnění na evropské scéně.

„Jednou z věcí je to, že máme možnost se ukázat před světem. Nechci říct, že jsou tyto zápasy odměnou, ale je to o nabírání zkušeností. Okoukat něco od soupeře a zkušenosti pak využít v naší lize. Bude tam více fanoušků a kulisa žene dopředu, takže má pak člověk větší motivaci,“ uvědomuje si Jan Galabov.

Už při prvním zápase základní skupiny se může těšit na výbornou atmosféru. Všechna domácí utkání totiž odehraje Dukla v hale, kde v hokejové extralize pravidelně nastupují Bílí Tygři. Na led se postaví palubovka a na ní taraflex. Tedy povrch, na kterém liberečtí volejbalisté hrají domácí nejvyšší soutěž. Na co si ale budou muset zvyknout, je prostor velkého zimního stadionu.

„Volejbal je oproti jiným sportům náročnější na orientaci v prostoru, protože člověk skáče a stále kouká někam ke stropu, což se třeba ve fotbale neděje. Je tam tedy jiný odhad na míč, světla jsou jiná, takže je třeba absolvovat tam několik tréninků a zvyknout si na to,“ předkládá jednoduchý recept Jan Galabov. Zápas Liberce s Řešovem začne v 18 hodin.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme