Vstávání před šestou nevadilo. Čeští reprezentanti v Račicích nemohli dospat

Vrcholoví sportovci mají často přesně daný jídelníček, který striktně dodržují. S tím si ale před svým úvodním startem na mistrovství Evropy nedělal starosti kanoista Martin Fuksa. Dal si chleba, k tomu máslo a med a už před půl devátou vybojoval postup do finále kilometru na domácím šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa

Martin Fuksa | Zdroj: ČTK

„Vstal jsem asi v 5:50, ale celou noc jsem se budil, tak jsem byl ready už v půl šesté. Vzbudil jsem spolubydlícího, který je dvoustovkař a závodí až zítra odpoledne. Asi ze mě neměl moc radost, ale je tolerantní, takže pohoda,“ popisuje singlkanoista Martin Fuksa své sváteční vstávání.

Žádná luxusní snídaně ale po probuzení nenásledovala. „Mamka mi poslala nějaký chleba, ze snídaně jsem včera čornul med a máslo. Udělal jsem si čaj a snídal na pokoji na posteli jak amatér,“ směje se dobře naladěný Martin Fuksa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brzy vstávali nejen Martin Fuksa a Josef Dostál, ale také reportér ČRo Jakub Marek

Přestože mu úvodí rozjížďka na kilometru vyšla podle představ a první místo i postup do finále si s přehledem pohlídal, marně vzpomínal, kdy naposledy vstával na závodech před šestou hodinou.

„Letos to je nejdřív, co jsem tu jel. Nikdy jsem takhle brzo nezáviděl. Je to tak plus hodinka, vždy kolem deváté, 8:21 myslím, že ještě ne," loví v paměti kanoista.

 

První finalisté z českých řad: Martin Fuksa - OfficialWebsite (C1 1000 m), C2 Jaroslav Radoň, Filip Dvořák (C2 1000 m),...

Posted by Rychlostní kanoistika on 1. květen 2015

Dvacet minut po Fuksovi vyrazil na kilometrovou trať i kajakář Josef Dostál. Dvojnásobný mistr světa z loňského šampionátu ale svého kamaráda nenapodobil a v rozjížďce, ze které postoupil přímo jen první Dán Poulsen, skončil čtvrtý.

I pro něj byl časný start závodu novinkou. „Ještě ráno jsem se byl rozjet, na vodu jsem lezl v sedm. V sezoně se na to dá zvyknout, teď, jak je to zjara a navíc je zima, je to horší,“ naráží Josef Dostál na chladné počasí v Račicích, které doprovází déšť i nepříjemný vítr.

Kajakář už byl na závod tak natěšený, že nemohl dospat. „Byl jsem nedočkavý, tak jsem se budil. Když jsem ráno vstal, tak jsem byl čilý a popobíhal. Že by byla ranní lenivost, to ne,“ dodává Josef Dostál.

Před čtvrtou hodinou odpoledne ho opravná jizda v podobě semifinále kilometru a ještě předtím se ve dvě hodiny představí v rozjížďce čtyřkajaku na stejné vzdálenosti.

Josef Dostál skončil ve své rozjížďce čtvrtý | Foto: ČTK

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme