Vyrovnaný duel s Ruskem - galapředstavení Hany Horákové

O tři body nestačily včera české basketbalistky ve svém druhém vystoupení na světovém šampionátu na výběr Ruska. Prohře 52:55 nezabránil ani skvělý výkon domácí kapitánky Hany Horákové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Horáková dělala Ruskám velké problémy

Hana Horáková dělala Ruskám velké problémy | Zdroj: ČTK

Horáková strávila na palubovce více jak 30 minut a byla u všeho podstatného. V první polovině utkání její téměř neomylná ruka zaznamenala 14 bodů, celkem se bodová statistika u jejího jména nakonec zastavila na čísle 21.

Horáková ale tentokrát ve své snaze zůstala zoufalá osamocená, její spoluhráčky přes nespornou snahu povětšinu času jen zpovzdálí přihlížely jejímu galapředstavení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyrovnaný duel s Ruskem - galapředstavení Hany Horákové

„Já myslím, že Hanka proto dneska hodně dřela, šla do koše tvrdě, nebála se. Všechny jí za to musíme poděkovat, protože ten výsledek leží hodně na ní," oceňuje úžasný večer Horákové její spoluhráčka Ilona Burgrová.

Samotná česká kapitánka ale zůstává v hodnocení střízlivá a i po zápase našla na svém výkonu chyby. „Strašně mě mrzí, že jsem v závěru nedala tu šestku, protože to také mohlo být jiné. Pak jsme úplně školácky ztratily balon. Myslím, že to pro nás musí být ponaučení do dalších zápasů," říká česká kapitánka.

Specifické souboje s Ruskem

Tříbodová prohra přitom mrzí o to víc, že právě Rusky jsou velmi častým soupeřem českých hráček na závěrečných turnajích a vzájemné duely tak mají vždy velkou prestiž.

„Je pravda, že proti Ruskám je to vždycky trochu speciální. Možná, že i trenéři to prožívají víc, protože zažili éru okupace. Ale i pro nás je Rusko v basketbalu ten největší evropský soupeř, takže tam vždycky nějaké emoce navíc jsou," říká o specifikách vzájemných zápasů s Ruskami Burgrová.

Samotný trenér Lubor Blažek ale přesto tentokrát i přes prohru našel na projevu svého týmu většinou jen samá pozitivita. „Myslím, že jsme utkání zvládli po taktické stránce. Je to sport. Někdy hráčka svůj den nemá, dře, a já jí nemůžu říct ani popel, protože všechny holky dřely a chtěly dát koš," ocenil trenér.

Doufejme, že podobnou dřinu jen s lepším koncem podstoupí české hráčky i dnes, kdy večerním duelem proti Japonkám ukončí své působení v základní skupině D.

Martin Hlucháň, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme