Výsledek na Tour má větší efekt, přiznává Kreuziger. Loni mu závod nechyběl

Roman Kreuziger z týmu Tinkoff-Saxo je jedním ze 184 zbylých cyklistů na Tour de France, kteří uvítali první volný den. Úvodních devět etap absolvoval devětadvacetiletý jezdec opět po roce, kdy na nejslavnějším závodu světa chyběl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Hned se nabízelo srovnání s letošním Giro d'Italia, na kterém Kreuziger rovněž nechyběl. A závod na Apeninském poloostrově je podle něj o poznání klidnější.

„Na Giru závod kontrolovaly dva týmy, tady jsou vpředu natlačení všichni,“ podotkl celkově pátý muž Tour de France z roku 2013.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Kreuzigerem si o letošním ročníku Tour během volného dne povídal Tomáš Kohout

„Kolikrát to vypadalo, že se ani nezávodí, ve větru, který byl, se jelo skoro na maximum. Když se člověk podíval na konec pelotonu, tak jezdci postupně odpadali,“ narážel Kreuizger na to, že někteří závodníci ani nedokázali udržet tempo pelotonu.

Až do prvního dne volna také vydržel tým Tinkoff-Saxo pracující pro španělského lídra Alberta Contadora celý.

„Při pádech byli trochu potlučení Basso a Tosatto, naštěstí to nebylo nic vážného. I já jsem v jedné etapě spadl, kdy jsem byl moc rychlý v jedné ze zatáček. Pořád to ale není nic proti týmům, které na tom byly mnohem hůř,“ říkal Kreuziger zhruba ve chvíli, kdy měl tiskovku právě Ivan Basso.

Týmu Königa utekl triumf v časovce o sekundu. Škoda, jeli jsme výborně, hlesl

Číst článek

Italský jezdec na ní oznámil, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu varlat. Ihned se proto sbalil a odletěl do Milána zahájit léčbu.

Naopak Kreuziger se po roce na Tour vrátil. Loni ho tým nenominoval kvůli nakonec zbytečné kauze kolem biologického pasu.


„Loni jsem na Tour nebyl, ale neznamená to, že by mi chyběla. Ve finále jsem si alespoň užil dcerku, teď, kdy je už komunikativnější, spolu mluvíme přes FaceTime,“ přiznal juniorský mistr světa z roku 2004.

„Je to závod jako každý jiný, ale pokud se tady člověku povede výsledek, ať osobní, nebo týmový, tak má mnohem větší efekt. Tour totiž lidé sledují mnohem víc,“ dodal Kreuziger, kterého stejně jako ostatní čeká v úterý první pyrenejská etapa.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme