Z mé země si nikdo legraci dělat nebude. Mexický pilot F1 ukončil spolupráci se sponzorem kvůli tweetu

Výsledek prezidentské volby v USA má důsledky i ve sportu. Pilot týmu Force India Sergio Pérez ukončil spolupráci s výrobcem brýlí, který ho sponzoroval. Na vině je tweet, který naráží na stavbu zdi mezi Spojenými státy a Mexikem. Spolumajitel firmy se omluvil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergio Pérez, nyní už bez brýlí

Sergio Pérez, nyní už bez brýlí | Zdroj: Reuters

„Mexičané, vemte si tyhle brýle, aby si nikdo nevšiml oteklých očí při stavbě zdi.“ Tweet, který zveřejnila firma Hawkers na mexické mutaci svého profilu rozzlobil mexické fanoušky.

Stavbou zdi firma narážela na jeden z nápadů v programu Donalda Trumpa, který plánuje vystavět zeď mezi Mexikem a Spojenými státy, aby zabránil migraci Mexičanů do USA.

Sdělení ale vzbudilo velmi ostré reakce. Jedna z nejostřejších přišla od nové tváře značky vyrábějící sluneční brýle Sergia Péreze. „Hodně hloupý komentář,“ reagoval pilot F1. „S firmou jsem ukončil spolupráci. Z mé země si nikdo nebude dělat legraci.“

Pilot týmu Force India je přitom tváří společnosti teprve měsíc.

Tweet, který se dotkl Sergia Péreze | Foto: repro

Firma později tweet smazala a její spolumajitel se omluvil. „Udělali jsme velikou chybu. Všem se omlouváme a už se to nebude opakovat,“ napsal David Moreno.

Přidal i tříminutový videovzkaz, ve kterém vysvětluje, že on sám je Mexičan a nenapadlo by ho Mexičany urážet. Charakteristickým znakem Mexičanů prý je, že si dokážou dělat legraci ze všeho, i sami ze sebe.

26letý Sergio Pérez zažívá svou zatím nejúspěšnější sezonu ve formuli 1. V Monaku a v Baku se dokonce dostal na stupně vítězů a v průběžné pořadí šampionátu je sedmý.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme