Z pozice náhradníků budou beachvolejbalisté Kubala s Hadravou bojovat v Baku o medaile

Na Evropské hry postoupili v pozici náhradníků, přesto si na prestižní akci zahrají nakonec o medaile. Dvojice plážových volejbalistů Přemysl Kubala - Jan Hadrava zdolala v podvečerním čtvrtfinále v Baku švýcarský pár Chevallier - Krattiger ve dvou setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přemysl Kubala (vpravo) se sám diví nad postupem do bojů o medaile na Evropských hrách

Přemysl Kubala (vpravo) se sám diví nad postupem do bojů o medaile na Evropských hrách | Foto: Michal Jurman

„Dostali jsme se do turnaje z pozice náhradníků a to, že jsme ve čtyřce, je z tohoto pohledu naprostá fantazie. Takže jsem šťastný a emoce ještě nedokážu úplně popsat,“ říkal po utkání Přemysl Kubala.

Nad švýcarskou dvojicí vyhráli Češi ve dvou setech, ale rozhodující byl asi závěr prvního, kdy Švýcaři neproměnili osm setbolů a čeští volejbalisté hned první.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z pozice náhradníků budou beachvolejbalisté Přemysl Kubala s Janem Hadravou bojovat na Evropských hrách v Ázerbájdžánu o medaile

„Když to tak shrnu, tak včera jsme prohrávali 6:10, dneska 8:10 v tiebreaku. Teď jsme to také v prvním setu otočili, takže je nám asi nakloněné štěstí, po tom, čím jsme si tady prošli,“ vrátil se k utkání Jan Hadrava.

„Rozhodlo několik chyb soupeře, následná naše obrana a dařilo se nám je tlačit servisem. Ve druhém setu jsme si vybojovali náskok, který jsme udrželi,“ dodal Hadrava.

Před zápasem navíc kolovaly zvěsti o špatném zdravotním stavu Přemysla Kubaly.

„Bylo toho víc, asi se to nakupilo v těchto extrémních podmínkách. Silná migréna, úpal, střevní potíže. Ale máme skvělý tým doktorů a masérů, kteří mě dali do kupy. I jim patří postup,“ popsal své zdravotní trable Kubala.

Česká dvojice Kubala - Hadrava během čtvrtfinále Evropských her | Foto: Michal Jurman

Zkušený český beachvolejbalista si zahraje o medaile z Evropských her v jedenačtyřiceti letech.

„Každý zápas o medaili, navíc na takovém turnaji, bude pro mě obrovská čest. Navíc v semifinále nastoupíme proti bronzovým medailistům z olympijských her v Londýně. Takže se těším na super zápas a chtěl bych další cenný skalp,“ těší se Přemysl Kubala s Janem Hadravou na nedělní boj o medaile na Evropských hrách.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme