Z psychologického hlediska bylo důležité, že jsme ubránili domácí neporazitelnost, říká Welsch

Nymburští basketbalisté v letošní sezoně stále nepoznali, jaké to je prohrát na domácí půdě. Ve 13. kole základní skupiny Ligy mistrů si poradili i s Monakem a ukončili jeho sérii sedmi výher za sebou po vítězství 76:66.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Vojtěch Hruban v úniku

Basketbalista Vojtěch Hruban v úniku | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pro vedoucí celek skupiny A a také lídra francouzské ligy - Monako to byla teprve čtvrtá porážka ve všech soutěžních zápasech v letošní sezoně a druhá v Lize mistrů, kde patří k jednomu z favoritů. Hráči českého mnohonásobného mistra Nymburku si tak ověřili, že v téhle soutěži mohou konkurovat opravdu každému.

„Doufám, že to nebyla poslední výhra v sezoně, protože pokud budeme hrát takhle, tak nemám strach, že bychom nepostoupili mezi šestnáct nejlepších týmů,“ myslí si pivot Petr Benda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté Nymburka si v posledním domácím utkání ve skupině Ligy mistrů vyšlápli na jednoho z favoritů celé soutěže - Monako

Celý zápas se statečně a úspěšně pral s daleko hřmotnějšími protivníky pod košem. Navíc patřil k nejlepším střelcům nymburského celku, když spolu s Američany Allenem a Lawrencem zaznamenal 14 bodů.

„Urostlejší soupeři jsou trošku pomalejší a hodně uspávali bednu, mně vycházela střelba z delší vzdálenosti a o to jsem se mohl v zápase opírat. Většinu z bodů jsem dal z toho, že jsem si počkal někde v rohu, nebo na pětačtyřicítce, těsně pod trojkou, a spoluhráči mě tam našli a většinou jsem byl volný.“

Nejen on si tak zvedl sebevědomí před posledním utkáním ve skupině na půdě Heliosu Domžale a před následným play off, které už Středočechy minout nemůže.

„Z psychologického hlediska bylo určitě důležité, že jsme ubránili naši domácí neporazitelnost. Postavili jsme se tak nejlepšímu týmu ve skupině, i když tak nevypadali a nehráli si myslím, a údajně i nejlepšímu týmu v celé Champions League dosavadního průběhu, takže je to samozřejmě příjemné a povzbuzující,“ potěšilo kapitána Jiřího Welsche, že se svými spoluhráči zatím udrželi domácí neporazitelnost v právě probíhající sezoně.

Z Nymburka do Euroligy, pak do NBA. Kubánec Sant-Roos sní o velké kariéře

Číst článek

V evropských pohárech prohráli Středočeši naposledy v listopadu roku 2015. Benda s Welschem a nakonec i s Hrubanem se ale shodli, že Monako ve Sportovním centru nepředvedlo, to co v dosavadním průběhu Ligy mistrů. Možná i proto že nepřijelo v nejsilnějším složení.

„Myslím, že to můžeme srovnat se zápasem s Banvitem nebo Arisem, které byly podobné. Nakonec jsme vyhráli o víc, ale to bylo dané jenom tím, že oni už na konci trochu rezignovali a nehráli v takovém tempu jako na začátku, takže pak se ten rozdíl trošičku natáhl. Ale myslím, že to byl jeden z top tří zápasů,“ dodává Vojtěch Hruban.

Jakub Kanta, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme