Za Strakonice hrají 4 národnosti basketbalistek, první zápas vyhrály

Dvě Američanky, jedna Kanaďanka, Bosňanka a Češky. Takové složení má k dispozici trenér basketbalových Strakonic, které v prvním kole porazily Ostravu 80:52 a po víkendovém volnu přivítají ve středu Slavii Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky při tréninku před úvodním duelem na MS

České basketbalistky při tréninku před úvodním duelem na MS | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Domluvím se i Chorvatsky, takže spolu mluvíme před holkami jinak. Anglicky a chorvatsky mezi sebou,“ říká Lucie Košatková o komunikaci s Bosňankou Vrančičovou.

V klubu se čtyřmi národnostmi ale převládá angličtina. „Musí jet jen jeden jazyk, tedy dva – čeština a angličtina,“ dodává Košatková.

C izinky ve strakonickém dresu jsou, co se týče učení češtiny, docela snaživé, třeba Američanka Marissa Kastaneková z Nebrasky se naučila počítat do deseti, i když s malou chybou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky Strakonic navštívil reportér ČRo Kamil Jáša

Podle českých spoluhráček mají Kanaďanka, Američanky a Bosňanka mají celou řadu nejen profesních předností. „Letos máme cizinek hodně. Měla jsem z toho velký strach, ale musím říct, že si všechny skvěle rozumíme. Co holka, to perla. Zatím jsou všechny fajn,“ těší Lucii Košatkovou.

Nové posily ale do Strakonic přišly především kvůli basketbalu. „Jedna je hodně silová. Když nastoupí na hřiště, nedá nic zadarmo, má neuvěřitelný cit pro míč a nikdo ji nemůže zastavit. Myslím, že překvapila i trenéra,“ chválí jednu z posil Lucie Košatková.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme