Začíná basketbalový EuroCup, Nymburk přivítá na úvod Sevillu

V sobotu pokořili nymburští basketbalisté v Jadranské lize Partizan Bělehrad. Dnes je čeká úvodní utkání EuroCupu. V pardubické ČEZ aréně nastoupí v 19 hodin proti španělskému týmu Cajasol Sevilla. V sestavě sedminásobných českých šampiónů nebude chybět ani pivot Aleš Chán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalový míč

Basketbalový míč | Foto: basketskup.cz

Aleš Chán, 215 centimetrů vysoký pivot, se do Nymburka vrátil letos v létě. S vědomím a hlavně přáním dokázat trenérům, že do sestavy patří. Nejen na lavičku jako v minulosti. Přibrzdilo ho sice zranění, aktuálně se ale může pochlubit skvělou formou. Výrazným způsobem se podepsal i pod výhru 73:69 nad favorizovaným Partizanem Bělehrad.

Vítězství si Nymburští náležitě vychutnali. Na oslavy ale nebyl čas, vstupují totiž do pohárové Evropy. Proti bude stát španělská Sevilla. „Vůbec netuším, koho mají pod košem. Ale podle toho jak kvalitní soutěž hrají, a jak dobře, tak si myslím, že to bude obdobný zápas, ne-li ještě těžší,“ domnívá se Aleš Chán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná basketbalový EuroCup, Nymburk přivítá na úvod Sevillu

Souboj s Partizanem, kde odehrál neuvěřitelných třiatřicet minut, každopádně nabídl výbornou přípravu před úvodním utkáním EuroCupu. „Doufám, že proti Seville to bude méně běhavé a fyzické utkání. Ale byla by to pro nás úžasná průprava na začátek EuroCupu, my potřebujeme vyhrávat domácí zápasy,“ prohlásil Aleš Chán.

Nymburští tradičně budou spoléhat, kromě vlastního výkonu, na podporu z hlediště. Už z ohledem na zmíněnou důležitost zápasu. „Je dost dobře možné, že ten zápas pro nás bude klíčový, protože jestli chceme postoupit do další fáze, tak musíme vyhrát všechny tři domácí zápasy a pokusit se vyhrát jeden-dva venku.“

Mimochodem, do Španělska Středočeši po výhře nad Partizanem poslali dostatečné varování.
„Výkon napovídá tomu, že by se nás Sevilla teoreticky mohla i trochu bát. Já doufám, že se stačíme zregenerovat, odpočineme si a budeme na ně připravení,“ uvedl Aleš Chán.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme