Zápas s Jekatěrinburgem je pro basketbalistky USK jen formalitou

Loni v dubnu slavily basketbalistky USK po výhře nad Jekatěrinburgem svůj největší triumf, protože vyhrály Euroligu. Dnes se se stejným soupeřem utkají v téže soutěži znovu, ale odměna za vítězství nejspíš nebude žádná. Oba celky totiž mají jistý postup do play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Elhotová patří v 25 letech k nejzkušenějším hráčkám reprezentace

Kateřina Elhotová patří v 25 letech k nejzkušenějším hráčkám reprezentace | Foto: Jan Mudra/ ČBF

Repríza loňského finále, dva nejlepší týmy se znovu utkají, přičemž v posledním zápase v prosinci v Rusku těsně vyhrály domácí.

Jenže jakékoliv nadšení a snahu o odplatu brzdí pragmatické důvody. Oba celky mají jistý postup a vítězství v dnešním zápase by klidně obětovaly za úspěch v následujícím play-off.

„Je to hlavně o sehrávání týmu, nacvičit a zapamatovat si pohyby. Nevím, k čemu dalšímu by ještě mohly zápasy sloužit, jen k udržení fyzické kondice a snad psychické pohody,“ hledala už na konci ledna význam posledních dvou utkání ve skupině Kateřina Elhotová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Euroligy mezi basketbalistkami USK a Jekatěrinburgem bude mít dva vítěze. Oba týmy totiž už postoupily do vyřazovací části soutěže. Více Martin Charvát

Přesto ještě Pražanky mají o co hrát. Pokud by zvítězily a naopak druhý tým tabulky Orenburg by prohrál, hrál by USK vyřazovací zápas na domácí palubovce, jinak ho čeká nejspíše dlouhý výlet. S touto variantou už předem počítá.

„První zápas play-off budeme hrát venku a budeme se muset koncentrovat, abychom ho vyhrály, jestli chceme postoupit do final four. Takže Další zápasy a další příprava už bude směřovat na play-off,“ souhlasí trenérka USK Natália Hejková.

I když je to netradiční, možná budou Vysokoškolačky více zajímat výsledky ostatních utkání. Zatím totiž nevědí, jestli je v play-off čeká ruský Kursk, turecký Istanbul nebo italské Schio.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme