Zatím se radovali jen doma v 'edenu'. All Blacks touží vyhrát ragbyové MS i mimo Nový Zéland

Na světě není asi slavnější ragbyový tým než reprezentace Nového Zélandu. All Blacks vyhrávají velkou většinu zápasů, už ale zažili i několik bolavých porážek. Dnes večer ale další nechtějí připustit. Ve finále světového šampionátu nastoupí v Londýně proti Austrálií a snažit se budou přepsat hned několik historických rekordů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči All Blacks vyhlíží premiérovou obhajobu titulku mistrů světa

Hráči All Blacks vyhlíží premiérovou obhajobu titulku mistrů světa | Zdroj: Reuters

All Blacks ukáží naposledy na letošním světovém šampionátu tradiční haku, maorský bojový tanec a pokřik, a pak se pokusí překonat jedno velké prokletí - zvítězit poprvé na mistrovství konaném mimo Nový Zéland.

„Oni jsou ambasadoři světového ragby. Určitě chtějí dokázat, že umí vyhrávat i pod tím úplně největším tlakem i mimo Eden Park, na kterém už doma v Aucklandu dvakrát šampionát vyhráli,“ říká jeden z nejlepších ragbistů české historie Jan Macháček.

Přehrát

00:00 / 00:00

All Blacks chtějí dokázat, že umí vyhrávat i mimo Auckland, říká před finále MS jeden z nejlepších ragbistů české historie Jan Macháček

Na Novém Zélandu v devadesátých letech jednu sezónu hrál. A poznal, jakým je ragby v téhle zemi náboženstvím. Už odmala se mu věnují prakticky všichni.

„Ragby je kus našeho dospívání, naší historie, je část toho, kým jsme. A jako muži usilujeme, abychom se stali jeho součástí. Když se dostanete do All Blacks, znamená to mnohem víc, než že jen hrajete ragby,“ zdůrazňoval jeden z lídrů týmu Ma´a Nonu.

„Reprezentujete svoji zemi, rodinu a jste hráči, kterými se touží stát děti,“ jasně vystihl, co pro lidi na Novém Zélandu ragby znamená.

Teď se chtějí All Blacks zapsat znovu do historie: jako první tým mohou obhájit titul a vyhrát mistrovství světa potřetí. Finále mezi Novým Zélandem a Austrálií začne na slavném stadionu Twickenham v 17 hodin.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme