Zlatý hattrick láká čtyřkajak i Fuksu. Deblkanoe hledá zbytky sil

Hned dvě české posádky dnes můžou na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice zkompletovat sérii tří triumfů v řadě. O třetí titul se pokusí singlkanoista Martin Fuksa na pětistovce a ten samý cíl má na olympijském kilometru i mužský čtyřkajak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost v cíli. Čeští kajakáři Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba se radují již před cílem z vítězství v závodu Světového poháru na 1000 metrů v německém Duisburgu

Radost v cíli. Čeští kajakáři Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba se radují již před cílem z vítězství v závodu Světového poháru na 1000 metrů v německém Duisburgu | Foto: Vít Chalupa

„Začala úplně nová sezona, jsou tam nějaké nově složené posádky a ty, co jezdily minulý rok dobře, jezdí další rok navíc, takže se znovu zlepšují. Tenhle tlak se snažíme vypustit z hlavy,“ svěřuje se háček čtyřkajaku Daniel Havel.

Do závodu o medaile, který začne v 9 hodin a 39 minut, vyrazí navíc Daniel Havel povzbuzen včerejším bronzem z deblkajaku.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými medailovými nadějemi mluvil před posledním dnem šampionátu v Račicích reportér ČRo Jakub Marek

Podle výsledků z pátečních rozjížděk by největšími soupeři českého kvarteta měli být Španělé, ale ve finále jsou i další silné týmy. „Bělorusové, Portugalci a Rusové také ve finále pojedou trochu líp,“ odhaduje.

„Počítal jsem to a ve finále bude 8 rychlých lodí a my,“ doplňuje s nadsázkou Jan Štěrba, který seděl v sobotu v deblkajaku s Danielem Havlem, takže už má na šampionátu také bronzovou medaili.

Třetí místo těsně uniklo deblkanoistům na kilometru, ale Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem si dnes můžou spravit náladu na poloviční trati.

„Pojedeme na skryté rezervy, dáme do toho všechno. Uvidíme, na co to bude stačit, bude to trošku loterie, protože jsme tu trať ještě nejeli, ale to téměř nikdo. Necháme se překvapit,“ věří Filip Dvořák, že najde zbytky sil.

I singlkanoista Martin Fuksa, že se minimálně v jedné ze svých finálových jízd bude radovat z medaile. Po poledni ho čeká dvoustovka a už v 9 hodin a 11 pětistovka, kterou uslyšíte na streamu Český rozhlas sport na našem webu.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme