Znovu 17. místo. MS nemůžeme hodnotit pozitivně, ví Kolocová se Slukovou

Beachvolejbalistky Markéta Kolocová s Kristýnou Slukovou potřetí za sebou nepřešly na světovém šampionátu přes 1. kolo vyřazovací fáze. V nizozemském Rotterdamu český pár podlehl Italkám Martě Menegathiové a Viktorii Orsiové-Tóthové 0:2 na sety a stejně jako před dvěma lety se musí spokojit se 17. příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály v základní skupině dva ze tří zápasů

Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály v základní skupině dva ze tří zápasů | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Češky přitom vstoupily do utkání dobře. Vedly o pět bodů, poté ještě 18:16, ale úvodní sadu stejně ztratily.

„Po celou dobu zápasu jsme si v důležitých momentech buď nahrály přes síť, nebo dva metry od sítě. Takhle se proti takovým soupeřkám nedá hrát, chyběl nám drajv. Italky hráli kvalitněji, bojovaly a chtěly to víc,“ hodnotila Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po vyřazení si zklamané Kristýnu Kolocovou s Markétou Slukovou pozval k mikrofonu Petr Kadeřábek

Při zpětném ohlédnutí vyzdvihl pátý pár z olympijských her v Londýně zejména duel s Kanaďankami.

„I přes mečboly jsme v tie-breaku nakonec vybojovaly vítězství. Sice jsme nepředvedly úplně přesvědčivý výkon, ale byla to cenná výhra,“ má jasno Kolocová. „Celkově ale šampionát pozitivně hodnotit nemůžeme,“ doplnila.

Sedmnácté místo podtrhlo letošní nepříliš vydařené výsledky. Český pár nedokázal navázat na loňskou sezonu, v níž se pravidelně umisťoval v elitní desítce a nechyběl ani na stupních vítězů.

Kolocová se Slukovou přes úvodní kolo play-off neprošly, na MS končí

Číst článek

„Hra tomu neodpovídá, děláme chyby, které bychom dělat neměly. Na činnostech, na kterých dlouhodobě pracujeme, není vidět progres. Loni jsme jely od pražského triumfu na vlně,“ má jasno Sluková.

„My, jako malý tým, musíme být v některých činnostech nadstandardní. Chybí nám zažrání, ale i trocha štěstí. Pořád padáme přes stejné překážky, což je ubíjející,“ dodala mladší z české beachvolejbalové dvojice.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme